Helge Lien Trio.
CF Wesenberg

Helge Lien Trio slipper forfriskende alternativ til julemusikken

Publisert: 4. desember 2021 kl 08.00
Oppdatert: 4. desember 2021 kl 08.00

Helge Lien Trio er et av de mest markante ensemblene innen norsk jazz i nyere tid. Fredag 3. desember slipper de singelen «Krystall Revisited» på Ozella Music, som er et forfriskende alternativ til den klassiske julemusikken.

På «Krystall Revisited» tar Helge Lien Trio lytteren med på en meditativ musikalsk reise i julestria uten å bli for «julete». Her går musikken fra det rolige og vakre til det mer energiske og intense, akkurat slik adventstiden kan oppleves for veldig mange.

– Jeg synes folket fortjente en låt i adventstiden som ikke handler om nisser, gaver eller de syv slag. Dette er et stykke man kan sette seg tilbake i godstolen og nyte, forteller Helge Lien før han fortsetter:

– Og det er jo nettopp det man trenger nå i den stressende juletida hvor vi haster rundt for å kjøpe inn alle julegaver og vaske hus fra loft til kjeller.

Originalutgaven «Krystall» er hentet fra albumet «10» som var jubileumsutgivelsen til Helge Lien Trio, som markerte bandets 20-årsjubileum og tiende utgivelse. «Krystall Revisited» er en nyinnspilling av låten «Krystall», med den nye triokonstellasjonen.

– Jeg synes «Krystall Revisited» har et fint og fremoverlent driv i seg, noe som gjør den ekstra spennende å spille live. Litt av grunnen til at jeg plukket frem akkurat denne låten var fordi jeg ønsket at den skulle bli med inn i det nye live-repertoaret vårt nå som vi endelig er ute og turnerer igjen, avslutter pianisten.

Helge Lien Trio er kjent for sine bevegende melodier, lekne improvisasjoner og årvåkne samspill. Bestående av Helge Lien på piano, Johannes Eick på bass og Knut Aalefjær på trommer byr de på et helt spesielt musikalsk nærvær. Med sterke komposisjoner som har et dynamisk spenn, fra det vakre og enkle til det rystende og komplekse, balanserer musikken mellom å behage og å utfordre lytteren.

Annonse

Fredag 3. desember slipper Helge Lien Trio «Krystall Revisited» på Ozella Music, som en adventsgave og et alternativ til den klassiske og tradisjonelle julemusikken. 

Helge Lien Trio:

Helge Lien – piano

Johannes Eick – bass

Knut Aalefjær - trommer

 

Finn ledige stillinger på lederjobb.no