Sigrun Loe Sparboe er ute med nytt album.
Foto
Vilde Øien Karlsen / Grappa

Nytt album fra Sigrun Loe Sparboe

Publisert: 18. september 2021 kl 08.00
Oppdatert: 18. september 2021 kl 08.00

– Den nye plata er en samling nyskrevne sanger om store og små hendelser i livet som setter spor og lager dønninge, sier Sigrun Loe Sparboe.

Etter flere år i Oslo, flytta Sigrun tilbake til hjembyen Harstad hvor hun nå har sitt virke. Det nye albumet er både skrevet og spilt inn der, men denne gangen har hun reindyrka visekonseptet enda mer og har ispedd produksjonen drag av folk. Sigrun har sparret med Ola Bremnes om enkelte av tekstene og albumet inneholder også et samarbeid med dikter og forfatter Gro Dahle.

Foto
Grappa

Sigrun holder til i et hus helt nede ved havet og står stødig som artist selv i en intensiv fase som småbarnsmor til snart fire små. «Der æ brukte å bo» var en av de første låtene Sigrun skrev til det nye albumet og låten var med på å sette stemningen for de neste. 

– Låta ble til da jeg, etter flere år, var tilbake på gamle trakter, tilbake i strøket som pleide å være mitt nabolag. Der jeg holdt en annens hånd i flere år. Når jeg nå var tilbake kjente jeg den gode følelsen av forsoning over et brudd og ei svunnet tid. At det som en gang var så vanskelig, har gått over og blitt til fine minner. Jeg innså at jeg ble den jeg er, der jeg brukte å bo, sier artisten.

Sigrun Loe Sparboe har tidligere samarbeidet med musikere og artister som Ellen Andrea Wang, Ellen Brekken, Trygve Skaug og Heming Valebjørg. I tillegg har hun blitt omtalt som et av Norges største låtskrivertalent. Hun ble tildelt den høythengende Nopas musikk- og tekstpris i 2015 og hennes låter har vært å høre på riksdekkende radio. I 2018 mottok hun Ole Vig-prisen for sitt musikalske engasjement for både barn og eldre.

Annonse

Finn ledige stillinger på lederjobb.no