Skambankt annonserrer nytt album.
Arne Bru Haug

Skambankt annonserer nytt album

Publisert: 4. desember 2021 kl 08.00
Oppdatert: 4. desember 2021 kl 08.00

25 feburar 2022 slipper Skambakt albumet TI.

TI er et musikalsk og lyrisk variert album som ikke bare marker bandets tilbakekomst til den storslagene og energiske rocken de er mest kjent for, men også bevitner om bandets reise og utvikling gjennom karrieren.

For etter to roligere album var det naturlig å skru opp tempo, og levere et album med tydelige referanser til bandets musikalske røtter.

Resultatet er et heftig, men følelsesladet album, der budskap og riff slår like hardt.

Siden oppstarten har rettferdighet og toleranse vært kampsak for Skambankt, men måten man velger å slåss på endrer seg med årene.

TI er et album som går fra det storslåtte til det minimalistiske, der vi møter et Skambankt med et liv levd. Et band som tør å si ifra og å være direkte og tydelig i sin kommunikasjon. Likefult er Skambankt også et band som gjennom en ærlige og åpen tilnærming til musikken klarer å røre ved det såre i livet, og skape fortellinger som også gir rom til å føle på det som er tungt og vanskelig.

Saken fortsetter under annonsen

OM SKAMBANKT

Skambankt som band oppstod ved en tilfeldighet i 1994. Et annet band hadde kansellert en spillejobb, og i løpet av noen få timer hadde det som straks skulle bli Skambankt skrevet ni låter som ble fremført samme kveld. Her ifra skulle det gå 10 år før bandet ga ut sitt selvtitulerte debutalbum i 2004, men nå skulle ballen begynne å rulle. Deres unike vri på melodisk og hardtslående, men også poetisk og meningsbærende rock traff en umiddelbar nerve hos det norske lyttere og Skambankts vokste raskt. 

Skambankt er utvilsomt et av de største norske rockebandene i dag. 

Etter utgivelsen av deres femte album "Sirene" i 2014 tok bandet seg en pause, men da de kom tilbake på slutten av 2017, var det tydelig at fanbasen bestod og var sulten på mer Skambankt – på flere show, på flere turneer og på mer musikk. 

Bandet skuffet ikke. Alt i det første året etter pausen skulle bandet selge ut tre 7-tommer utgivelser, gi ut både et nytt studioalbum og et livealbum, gjennomføre to headline-turnéer i Norge og en Danmarksturne, og spille på flere norske festivaler. 

Når Skambankt er i gang lar de seg ikke stoppe. 

Siden utgivelsen av «Horisonten Brenner» i 2018 har bandet jobbet beinhardt. De har gitt ut fire kritikerroste album på fire år, turnert aktivt og besøkt utallige spillesteder i Norge, spilt masse festivaler, og fått flere av singlene sine A-listet på riksradio, 

Saken fortsetter under annonsen

I 2022 følger de sine to akustiske album «1994» og «Jærtegn» med nok en uventet utgivelse. Denne gangen vender de tilbake til rockelyden bandet er kjent for og bringer Skambankt tilbake til røttene. 

SKAMBANKT ER:

Terje Winterstø Røthing– Vokal/gitar

Hans Egil Løe Abelsnes– Gitar/vokal

Tollak Kalvatn Friestad – Bass

Jonny Engelsvoll – Tangenter

Børge Henriksen – Trommer

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no