Jon Lockert Rohde (Elling)
Ole Ekker

«Allis sønn» urpremiereklar på Trøndelag teater

Publisert: 4. desember 2021 kl 08.00
Oppdatert: 4. desember 2021 kl 08.00

Lørdag 4. desember kl. 18.00 går sceneteppet opp for forestillingen «Allis sønn», skrevet av Magnhild Haalke. Hovedscenen er forvandlet til en imaginær øy i havgapet hvor fem av teatrets skuespillere, med Jon Lockert Rohde i tittelrollen, leder oss inn i et isolert, lite øysamfunn.

«Allis sønn» er en beretning om konsekvensene av å tvinge et menneske til å kvele sin egen skaperkraft og frihet. Det er også en historie om omgivelsenes klamme grep på morsrollen og hvordan vi som medmennesker håndterer ulikhet.

«Allis sønn» ble utgitt i 1935, og ble raskt oversatt til 17 språk og mottok panegyriske anmeldelser blant annet i New York Times. Teateret synes det er på høy tid å løfte frem både forfatteren og denne perlen av et verk. På teaterscenen får historien om Alli og sønnen Elling resonans i vår tid i sin skildring av den menneskelige skapertrang. Det blir en skarp beskrivelse av det lille, sårbare menneskets trang til å skape seg en levelig verden og sprenge konformitetens trange rammer med fantasiens kraft. Handlingen gir en empatisk og overbevisende innsikt i psykologien rundt barneoppdragelsen – eller barneoppdagelsen, som Haalke selv sverget til å si.

Regi: Fredrik Longva og Bård Lie Thorbjørnsen

Dramatisering:  Anne Birgitte Holtan

Scenografi og Kostymer: Bård Lie Thorbjørnsen

Lysdesign: Eivind Myren

Saken fortsetter under annonsen

Koreografi: Stian Vikjord Danielsen

Komponist: Hans Magnus Ryan (Motorpsycho)

Medvirkende: Emma Caroline Deichmann, Ingrid Bergstrøm, Emil Olafsson, Trond-Ove Skrødal og Jon Lockert Rohde

Urpremiere på Hovedscenen lørdag 4. desember kl. 18.00.

Forestillingen varer i ca 1 time og 45 minutter og spilles uten pause.

 

 

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no