DP helg

Mediene har alt startet spekulasjonene om 17. mai.

17. mai i tynn tråd

Tvileren Guldvog om 17.mai, flere løfter ansiktet og Rosenborg kan komme på sporet med Tore.

Publisert Sist oppdatert

NTB kunne mandag fortelle at helsedirektør Bjørn Guldvog hadde startet det nye året med å spre pessimismens ånd over befolkningen.

– Jeg er ikke like sikker nå. Vi kan få enda et år uten barnetog og store selskaper på 17. mai, sa han til P4.

I Dagens Næringsliv ilte de til og skrev på lederplass at det måtte finnes grenser for pessimisme, selv for en helsedirektør.

Et halvt døgn seinere kunne Guldvog fortelle at han ikke hadde sagt det. P4 hadde misforstått.

Muligens hadde han drømt det, eller følt det på seg eller ment det. Men sagt det hadde han ikke.

Etter alt det Guldvog har sagt de siste årene, var det de færreste som hadde vanskelig for å tro at han regner med at 17.mai-toget går fløyten også i år.

Grundig helsesjekk

«Også foreldrene har vært på helsesjekk, men kom fra det uten større skader», skriver Aftenposten. Noen og enhver kan føle seg litt medtatt etter å ha kommet hjem fra sykehuset. De færreste regner med at det medfører skader og komplikasjoner som følge av å oppsøke fastlegen. Unge folk tåler mer enn eldre. Det er grunn til å minne fastlegene om det.

Tiden for ansiktsløft

Hjemmekontoret har dratt ansiktsoperasjoner til himmelske nivåer, melder Finansavisen. Før var det fiksing av pupper det var størst etterspørsel etter. Nå er det ansiktet de fleste vil fikse på.

«Puppekongen» i Bergen, Tom Ørner, mener det skyldes alle videomøtene folk må delta på. Har man ikke et godt kamera på PC-en eller nettforbindelsen er dårlig, kan mye bli verre enn det er.

Her kan selvsagt arbeidsgiver bidra med å finansiere et nødvendig ansiktsløft. Det må kunne ser på som dekning av nødvendige kostander til hjemmekontor. Puppene får en selv ta ansvaret for.

På sporet i Rosenborg

Tore Strømøy sier han er klar for å bli styreleder i Rosenborg om han blir spurt. Det bør han bli. Tore på sporet er det klubben trenger. De må stadig spore opp nye trenere. Det vil ikke være grenser hvem Tore på sporet kan få tak i.

Han kan også klare å spore opp noen spillere som det ikke koster altfor mye. Økonomien er ikke lenger det den en gang var. Han kan søke råd hos byens kolonialmajor Odd Reitan i Rema 1000 om han vil ha det billigst mulig.

Ukens sitater

«Tapet av håndhilsning er – unnskyld uttrykket – det mest håndfaste tegnet på at noe er galt.» (NRK).

Sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen mener å observere noe mistenkelig.

«Siste gang det sto noe om denne spreke karen i Aust-Agder Blad, var i 1949.» (Aust-Agder Blad).

Tålmodighet er en dyd. Endelig et øyeblikks berømmelse etter 72 år.

«Dette skjedd i natt: Fire av ti koronapasienter er født i utlandet.» (Varden).

Årets nyttårsbarn er en smittet utlending.

«Jeg har nå jobbet med noe forholdsvis kommersielt, men kjenner på et sterkt behov for å jobbe for profittmaksimering for samfunnet.» (VG)

Skulle tro Anne Lindboe når hun slutter som administrerende direktør i Private Barnehagers landsforbund, skal begynne hos Røkke.

Powered by Labrador CMS