Rev på vei fra Stortinget.
Foto
Håkon Mosvold Larsen / NTB
Skråblikk

Regjeringen lykkes med rev

Publisert: 23. april 2022 kl 08.11
Oppdatert: 23. april 2022 kl 08.12

Kom ikke å si at denne regjeringen ikke oppnår resultater. Fjellreven står fortsatt på rødlista over truede dyrearter, men bestanden øker sakte, men sikkert. 450 voksne dyr er registrert i Norge, Sverige og Finland, melder NRK. For bare noen år siden var det 50.

Regjeringen har sagt de vil prioritere- og de gjør det. Det skal bli færre ulv og mange flere rever.

Det er ikke noe å si på det. Reven er en luring, og luringer har de sans for i Senterpartiet.

Mer registrering

Vi har alt et register hvor stortingsrepresentanter skal registrere alle sine inntekter og verv. Det er i grunnen mye mer politikerne bør registrere. Alt blir jo gravd fram likevel. Det er like greit å få en oversikt over hvem politikerne har hatt et forhold til. Når noen får spørsmål om å bli statsråd, er det fort gjort å sjekke om «man har noe i bagasjen» for å bruke Kjell Magne Bondeviks kriterium.

Politikerne har tydeligvis kompetanse på en rekke områder. Derfor vil det være praktisk med en form for kompetansekartlegging. Hadde da for eksempel Odd Roger Enoksen ført opp «seksuell mentor» hadde alt vært så mye greiere – han kunne ha blitt låst ned i en bukers på Andøya sammen med annet skrot fra historiens skraphaug.

Mindre brøl

Saken fortsetter under annonsen

«Løver blir vennligere og brøler mindre hvis de blir tilført «kjærlighetshormonet» oksytocin»,skriver Aftenposten. Dette er en god nyhet. Virker det på løver, bør det kunne virke også på mennesker.  Er det mulig å få gjennomført en aldri så liten test på om dette virker på Putin?

Flere barn

Politikerne oppfordrer med jevne mellomrom kvinner til å føde flere barn. Når det i liten grad skjer, skyldes det ikke uvitenhet, men at det er andre ting som prioriteres. Men for noen er det annerledes. Bahareh Letnes som lever sammen med ekspolitiker Per Sandberg, sier til Kvinner og klær at «Vi har lyst på barn, men vi vet ikke hvordan». Det vet Sandberg utmerket godt. Han har gjort det før, minst to ganger.

Ukens sitater

«Slik er ulvenes liv etter døden.» (Dagsavisen).

Når det gjelder ulv er Dagsavisen begynt å regne med evigheten.

 

Saken fortsetter under annonsen

«Forsvarsministeren var grensejeger.» (NTB).

All tvil er feid til side- Bjørn Arild Gram er som skapt til å være forsvarsminister og Putin-observatør.

 

«Vi må snakke med barna om Senterpartiet:» (Avisa Oslo)

Selv om det gjør vondt og kan skape traumer, mener Eirik Mosveen foreldre må være åpne om Senterpartiet skjebne.

 

«Politiet tok hånd om halvnaken mann i vaskehall.» (VG).

Saken fortsetter under annonsen

I strengeste laget. Skal man vaske seg, må man kunne vise litt hud.