David Toska på plass med TV 2s ekspert Jon Ludvig Hammer (til venstre), programleder Fin Gnatt og sjakkommentator Heidi Røneid.
EMNEKNAGGER Tv2 Erik Teige / TV 2
Skråblikk

Suksess med Toska

Publisert: 22. januar 2022 kl 08.27
Oppdatert: 22. januar 2022 kl 08.27

4.000 bileiere over hele landet har fått brev fra Forsvaret om at de trenger bilen deres i tilfelle det blir krise eller krig. Da er det bare å rydde ut private eiendeler og sørge for at sykkelen er i brukbar stand. For nå er det krise. Det kan bli krig når som helst, sier Jens Stoltenberg.

– En slik forhåndsrekvirering kan kanskje virke dramatisk. Men dette er et føre var-tiltak, og en del av en større gjenoppbygging av en beredskap som Norge og Forsvaret en gang hadde, men som ble mindre aktuell etter den kalde krigen, sier generalmajor Lars Christian Aamodt, sjef for Forsvarets logistikkorganisasjon til NRK.

Under koronapandemien er erfaringene med «føre var»-tiltak meget gode. Folk som er redd for å bli syke godtar nesten hva som helst. Blir folk nå tilstrekkelig redde for at Putin angriper, er det slett ikke umulig at noen stiller bilen sin til disposisjon for Forsvaret med en gang.

Suksess med Toska

David Toska kan spille sjakk, bedre enn de fleste, men han er ikke noen sjakkekspert. Det var de som trodde det da det ble kjent at han skulle kommentere sjakk på TV2.

Det ble et salig bråk. Det ble slik TV2 hadde ønsket seg – stor oppmerksomhet om at «mesterhjernen bak Nokas-ranet» fikk boltre seg som sjakk- kommentator. Noen sterkt imot. Andre mente det var bra at TV2 bidrar til å rehabilitere en mann som har sonet sin straff, ser hyggelig ut og som ikke ser ut til å pønske på nye skurkestreker. Det neste blir Toska på «Skal vi danse?» og «KjendisFarmen».

Mer strømkrise på gang

Saken fortsetter under annonsen

Når det både er pandemi, Toska spiller sjakk og Breivik er i opptrer i fri dressur i rettssalen, er det ikke så mye mer mediene rekker over.Litt strømkrise blir det plass til. Og regjeringen har lagt det opp slik at de tar en krisepakke i uka. Næringene må stille seg kø. Bøndene var først ute. De får det samme som befolkingen ellers. Folk må ha mat selv om strømprisen er høy.

Folk må også ha brød. Neste uke kommer det en pakke for bakerne. Så bærer det slag i slag for bransje etter bransje fram mot påske. Da regner vi med at magasinene blir fylt opp igjen, temperaturen stiger og strømprisen synker.

GPS på Tangen

Det er vanskelig å ha oversikt over alt Nicolai Tangen holder på med. Mediene har avslørt at han har spist middag flere ganger der både Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre har vært til stede. Han har ikke engang gitt beskjed til finansministeren om at han snakker med politikere.

Å spørre om lov har ikke vært i hans tanker en gang. For alt hva vi vet, kan det være Tangen har lovet både hodejegeren og Trygve Slagsvold Vedum kunst for flerfoldige millioner om de ansetter Stoltenberg som ny sentralbanksjef. For å holde Tangen på matta er det nå snakk om å utstyre ham med fotlenke med GPS-styring og telefonavlytting inntil saken er avgjort.

Ukens sitater

«Stoltenberg kom deisende inn og veltet hele Ludo-brettet.» (Aftenposten).

Saken fortsetter under annonsen

Eks-hodejeger Elin Ørjasæter om Stoltenberg som ludospiller og sentralbanksjef.

 

«Mini, din forbainna lille dverg, no spreng du, ellers så kappe æ av dæ fotan!» (Nettavisen)

Mediene minnes uttalelser fra Nils Arne Eggen som døde denne uken.

 

«FHI: Risikoen for sykehusinnleggelse med omikron er 2 promille.» (Document).

Det er det ikke noe å si på. En kan bli buret inne for lagt lavere promille dersom de kjører i beruset tilstand.

Saken fortsetter under annonsen

 

«Pågrep mann i slåbrok i parkeringshus.»

At denne adferden bryter med smittevernreglene, er det få som har fått med seg.

 

Finn ledige stillinger på lederjobb.no