HOLDER SEG INNE: Det er særlig i Oslo folk holder seg inne, der 31 prosent sier de holder seg mest inne. I Nord-Norge og på Vestlandet er inneprosenten 23 prosent, mens på Østlandet utenfor Oslo, i Møre og Romsdal og i Trøndelag ligger den på 19 prosent. 

Foto

Jan Haas / NTB scanpix

Koronasituasjonen har gjort at en av fem ikke går utendørs

Publisert: 28. april 2020 kl 08.03
Oppdatert: 28. april 2020 kl 08.04

Det viser tall fra Norsk koronamonitor som er en del av analyseselskapet Opinion. Av 4.260 nordmenn som ble spurt om å gå hjemmefra etter virusutbruddet, svarer altså en av fem at de holder seg hjemme på grunn av korona. Størst er andelen blant dem under 30 år, melder NRK.

– Jeg tror en årsak kan være at mange av de sosiale arenaene unge mennesker bruker, barer, klubber og lignende møteplasser, er stengt. Det kan også være en årsak at denne aldersgruppen er de flinkeste til å bruke digitale plattformer til å ha direkte kontakt med andre, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion.

Det er særlig i Oslo folk holder seg inne, der 31 prosent sier de holder seg mest inne. I Nord-Norge og på Vestlandet er inneprosenten 23 prosent, mens på Østlandet utenfor Oslo, i Møre og Romsdal og i Trøndelag ligger den på 19 prosent,

I Agder, Vestfold og Telemark er tallet 18 prosent.

Saken fortsetter under annonsen