Ledelse

Slik holder du konsentrasjonen på hjemmekontoret

Hjemmekontoret: pendlefritt, møtefritt, ingen kleskode, en kaffetrakter som alltid er full. Fordelene er mange, men det er også distraksjonene.

Publisert Sist oppdatert

På hjemmekontoret kan du sitte i din egen lille boble, fritt for alle forpliktelsene på kontoret. Men personlige ærender kan fort komme i veien. På jobb er man på jobb, men hjemme er man både på jobb og hjemme. Det blir fort mye lettere å ta en telefon fra en venn eller sette på et par klesvasker. Du jobber, lunsjer, jobber, spiser middag, jobber litt, vasker opp, og plutselig er det kveld. Hjemmekontoret viser ut grensene mellom jobb og fritid, skriver Elizabeth Grace Saunders, ekspert på tidsbruk, hos Harvard Business Review.

Hun mener derfor at det er viktig å etablere noen regler for hjemmekontoret, uansett hvor ofte det forekommer.

Faste tider

Det aller beste tipset Saunders kan gi er å unngå å se på det som et hjemmekontor. Hjemmekontoret bør ha faste rammer og en fast arbeidstid på samme måte som det vanlige kontoret. Still deg selv spørsmålet: «hadde jeg gjort dette på kontoret?» Hvis svaret er nei, så bør du heller ikke gjøre det på hjemmekontoret, skriver Saunders.

Unngå avbrytelsene

For å få mest mulig ut av tiden på hjemmekontoret er det lurt å legge opp til en dag uten store avbrekk, og med klare målsetninger. Unngå å binde deg til møter eller avtaler med andre, eller legg dem til slutten av arbeidsdagen, skriver Saunders.

Det er også viktig å definere to eller tre nøkkeloppgaver du skal fullføre i løpet av dagen – gjerne oppgaver som krever litt mer kreativitet eller uavbrutt konsentrasjon enn man greier å oppdrive på kontoret. Legg gjerne bort mobiltelefonen og lukk eposten, i alle fall i noen timer, oppfordrer Saunders.

Sett grenser

Vær klar overfor venner, familie og kolleger at hjemmekontor er en helt vanlig arbeidsdag – ikke en fridag – og at du derfor ikke er tilgjengelig for andre ting.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS