Ledelse

VELKOMMEN TIL VERDEN: Tradisjon tro for nyvalgte franske presidenter var Tyskland det første landet som ble besøkt av den ferske statslederen. Tysklands forbundskansler Angela Merkel ønsker velkommen – som hun har gjort med fire andre franske presidenter før Macron.

Tre ting du ikke visste om ­Emmanuel Macron

Frankrikes nye president er den mest imponerende / elitistiske / gammelmodige mannen som noensinne har eksistert (alt etter hvordan man ser det). I hvert fall på papiret.

Publisert Sist oppdatert

Her er tre ting om Macron som imponerer / irriterer franskmenn:

1. Pianisten: Ifølge Radiokanalen Europe1 France har han studert piano ved musikkkonservatoriet i Amiens i 10 år, hvor han til slutt ble gitt en pris som skolens tredje beste elev. Han har uttalt at han er spesielt glad i musikken til Robert Schumann, som ifølge Macron har bilder og følelser man ikke finner andre steder. Hans kone har sagt til media hun av og til tenkte at hun var læreren til Mozart.

2. Forfatteren: Macron har også en for kjærlighet for litteraturen. Han har visstnok skrevet tre bøker som han ikke har gitt ut, siden de ifølge ham selv ikke er gode nok. Da han ble oppfordret av en TV-kanal om å resitere fra Molières skuespill Misantropen, dro han like så godt på med hele innledningen som han kunne utenatt.

3. Sangeren: Han elsker karaoke.

Powered by Labrador CMS