Ledelse

Tone Wilhelmsen Trøen (H) overtok som stortingspresident etter Olemic Thommessen (H), torsdag i Stortinget.

Dette er stortingspresident Tone W. Trøen

Publisert Sist oppdatert

Norges nye stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (52) blir den andre kvinnen til å inneha vervet som er det høyest rangerte etter kongen.

Forrige kvinne var Kirsti Kolle Grøndahl som var president fra 1993 til 2001.

Trøen kommer fra Eidsvoll og har siden 2013 representert Akershus Høyre på Stortinget. Som politiker har hun vært parlamentarisk nestleder i partiet, leder av familie- og kulturkomiteen og Høyres talsperson i helse- og omsorgskomiteen. Hun har også vært aktiv i lokalpolitikken i Nes og Eidsvoll kommunestyre.

Trøen er utdannet sykepleier har har tatt flere fagkurs ved BI. Hun er kvalifisert til å undervise i engelsk.

Foto Tone W. Trøen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix.

Arbeidskarrieren er lang og variert.

Tidlig i 20-årene jobbet hun som sekretær på legendariske Årdal og Sunndal Verk / Hydro Aluminium. Hun har også vært sjefssekretær i Duracell Norge og jobbet ved oppstarten av Thon Hotellet Rainbow Arena.

Sykepleiererfaring har hun fra lungemedisinsk avdeling ved Ahus og Skedsmotun bo- og behandlingssenter.

Verv utenfor politikken har hun også tatt på seg. Hun har blant annet vært styremedlem i Romerike Krisesenter, styreleder i Akershus Reiselivsråd og styreleder i Eidsvold Turn Fotball.

På Facebook dannes det et inntrykk av en svært engasjert politiker.

Her er et debattinnlegg på Dagens Medisin fra 2017 hvor hun peker på behovet for større oppmerksomhet rundt hjernehelse.

9 mars deltok hun i Dagsnytt Atten for å debattere Aps utspill om at private ikke lenger skal levere tjenester i barnevernet. Hun og Høyre var uenig i det.

Powered by Labrador CMS