Ledelse

– Jeg gleder meg virkelig til å snakke digitalisering med en så innovativ og viktig bransje, sier Rune Wilhelmsen, leder for Telenors ferske satsning Smart havbruk.

Han skal lede Telenors satsing på fiskeoppdrett

Publisert Sist oppdatert

Bergenseren som inntil nylig har vært regiondirektør for Telenors vestlandskontor starter nå arbeidet med å bygge opp nye tjenester for digitalisering av en av Norges største og viktigste næringer.

Jeg gleder meg virkelig til å snakke digitalisering med en så innovativ og viktig bransje, sier Rune Wilhelmsen, leder for Telenors ferske satsning Smart havbruk.

Sjømatnæringen er blant Norges raskest voksende næringer.

– Ny teknologi og effektiv bruk av innsamlede data er et viktig bidrag til bærekraftig vekst i bransjen. Gjennom sikre kommunikasjonsløsninger og nye digitale tjenester, skal Telenor bidra til at kundene når sine ambisiøse mål. Vi ønsker å bli havbruksnæringens foretrukne partner når de nå skal samle store mengder data og digitalisere sine prosesser, sier Wilhelmsen.

En forutsetning for bærekraftig vekst er at oppdrettsnæringen får etablert en robust digital grunnmur som sikrer at de får alle prosesser fra produksjon, logistikk, transport og salg sikkert på nett.

God fiskehelse og effektiv produksjon

Nylig var Wilhelmsen på besøk hos SalMar på Frøya, sammen med Telenors konsernsjef Sigve Brekke,Ove Fredheim,leder for divisjon bedriftsmarked i Telenor, og Berit Evjen, regiondirektør for Telenor i Midt-Norge. De fikk lære mer om hvilke utfordringer og muligheter bransjen har.

– Det er utrolig spennende å se hvordan bedrifter som SalMar jobber målrettet med å bruke nye teknologiske løsninger for å utvikle næringen og effektivisere produksjonen, og ikke minst hvordan de hele veien legger vekt på god fiskehelse, sier Wilhelmsen.

Store datamengder og kunstig intelligens

Stadig flere smarte sensorer, et nytt nett for tingenes internett i Telenors 4G-nett som lanseres i hele landet i oktober og muligheter for sanntids innsamling av video og data: Alt dette gir havbruksnæringen muligheter til å utnytte teknologier som maskinlæring og prediktive analysemodeller. Telenors AI lab på NTNU gir tilgang til ressurser for å utforske disse mulighetene.

Smart havbruk fra Telenor

  • Helhetlig ansvar for etablering og drift av kommunikasjonsinfrastruktur
  • Etablere en robust sikkerhetsinfrastruktur som ivaretar kundens tilgang til data
  • Effektiv samhandling internt i selskapene
  • Tilgang til et kvalifisert og bredt nettverk av teknologipartnere som er kjent med Telenors digitale infrastruktur

– Vi tilbyr med dette innovasjonsprogrammet et solid industrielt partnerskap som kan hjelpe kunden med sikker data- og taletilgjengelighet. Kapasitet til drift, automatisering og fjernovervåkning tilbys gjennom en solid infrastruktur langs kysten. Jeg er veldig glad for at Rune Wilhelmsen som både er teknologiske kyndig og kjenner bransjen godt nå har tatt utfordringen med å bidra til økt digitalisering langs kysten, sier Ove Fredheim, leder for divisjon bedriftsmarked i Telenor

Powered by Labrador CMS