Ledelse

– Trenger ledere som er godt rustet for digitalisering

Audun Ingvartsen, forbundsleder i Lederne, ber politikerne ta inn formuleringer om ledelse når de begynner å forhandle om en ny regjeringserklæring.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidstakerorganisasjonen Lederne har bedt politikere, journalister og næringslivsaktører om å svare på om de mener ledelse er viktig for å lykkes med å løse utfordringer i samfunnet.

De har sendt ut spørsmål til 157 personer, og svarene de har fått tyder på at det er bred oppslutning om at økt fokus på ledelse vil bidra til å løse samfunnsutfordringene, mener Lederne.

Fremtidens samfunnsutfordringer

30 av 40 respondenter blant stortingsrepresentanter, journalister og næringslivsledere oppga i undersøkelsen at «økt fokus på ledelse» vil være viktig for å løse fremtidens samfunnsutfordringer.

Det er ikke blitt stilt spørsmål om hva beslutningstagerne mener «økt fokus på ledelse» innebærer.

Digitalisering både utraderer og skaper nye arbeidsplasser

Appellerer til politikerne

Forbundslederen i Lederne, Audun Ingvartsen, kommenterer funnet slik i en pressemelding:

«Norge er avhengig av å utvikle styringsdyktige ledere som er godt rustet for å imøtekomme den nye tidsalderen. Spesielt i lys av en utvikling hvor digitalisering både utraderer og skaper nye arbeidsplasser. Det er gledelig at landets politiske ledelse tar dette til etterretning, og jeg håper de som nå etter hvert skal forhandle om regjeringsmakt får med noen formuleringer rundt det i sin regjeringserklæring».

Powered by Labrador CMS