Ledelse

Løken har vunnet både serien og cupen flere ganger med Rosenborg BK. Her med kongepokalen etter seier 3-2 over Lillestrøm i cupfinalen 1992.

Tidligere fotballproff blir konsernsjef i Kværner

Den tidligere RBK- og landslagsspilleren i fotball Karl-Petter Løken er ansatt som konsernsjef for industrikjempen Kværner.

Publisert Sist oppdatert

Industrigiganten Kværner meldte 23. februar i år at konsernsjef Jan Arve Haugan sluttet for å begynne som leder for Aker Energy. Siden da har konserndirektør for finans, Idar Eikrem, har fungert som midlertidig konsernsjef.

Tirsdag kom meldingen om at tidligere fotballspiller og ekspertkommentator Karl-Petter Løken overtar stillingen på permanent basis. Han tiltrer i løpet av våren, etter at han har avsluttet sin nåværende jobb som leder for prosjektutvikling i oljeselskapet Lundin Norway. Det opplyser Kværner ASA i en pressemelding.

I meldingen opplyser styret i selskapet at de har «opplevd stor interesse fra en rekke svært kvalifiserte kandidater til å overta som konsernsjef.»

Karl-Petter Løken var gjennom selskapet Løken Engineering manager for utbyggingen av Lundin Norways Edvard Grieg-felt, der Kværner var hovedleverandør, fra 2011 til 2015.

– Selskapet har et solid fundament for videre utvikling og vekst, og vi er glade for at Løken vil overta roret. Han har en sterk forståelse av industrien, han kjenner Kværner også fra kunde-siden, og han har bred erfaring med å utvikle lag som kan levere topp resultater, sier styreformann Leif-Arne Langøy.

Løken (51) er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim. Siden 1991 har han hatt nøkkelstillinger innen olje- og gassindustrien i selskaper som Statoil, Aker Solutions og Lundin Norway. I mange år var Løken parallelt med sin industrielle karriere også en fotballspiller på toppnivå i Norge og har 36 A-landskamper på CVen. Han har også vært ekspert-kommentator for NRK i forbindelse med fotballkamper.

– Jeg gleder meg til å bli en del av Kværner. Jeg kjenner allerede en del til organisasjonen, menneskene og til hva de står for. Over de senere årene har jeg også blitt imponert over hvordan Kværner har blitt anerkjent blant internasjonale kunder som den leverandøren som alltid leverer som avtalt. Konsernets ekspertise, kapasiteter og posisjon er et sterkt utgangspunkt for å fortsette dette systematiske arbeidet, og for samtidig å utvikle virksomheten videre, Løken i pressemeldingen.

Kværner ASA

Kværner er en ledende, spesialisert leverandør av ingeniørtjenester, anskaffelser og fabrikasjonstjenester (EPC) til offshore olje- og gassplattformer og landbaserte anlegg.

Kværner ASA består av både datterselskaper og tilknyttede selskaper («Kværner gruppen») og er en internasjonal leverandør for olje- og gass-operatører, samt andre ingeniør- og fabrikasjonsselskaper.

Selskapet har rundt 2700 medarbeidere.

I 2017 hadde Kværners Field Development segment en samlet omsetning på 7,6 milliarder kroner. Selskapet hadde en ordrebok per 31. desember 2017 på 8,1 milliarder kroner. Kværner er notert på Oslo Børs med tickerkoden «KVAER».

(Kilde: Kværner)


Powered by Labrador CMS