Ledelse

Alle Boeing 737 MAX 8 fly fra Norwegian settes på bakken.

18 Norwegian-fly settes på bakken

Under et døgn etter at Norwegian forsikret sine kunder om at de ikke hadde «noen som helst tvil» om sine Boeing 737 MAX-fly, settes samtlige på bakken.

Publisert Sist oppdatert

Etter anbefalinger fra europeiske luftfartsmyndigheter har Norwegian valgt å sette sine 18 fly av typen Boeing 737 MAX 8 på bakken inntil videre.

Det opplyser selskapet i en pressemelding tirsdag ettermiddag, under et døgn etter at de via en Facebook-video forsikret sine kunder om at de ikke hadde «noen som helst tvil» om flyene.

I samme video sa flygesjef Tomas Hesthammer at de ville iverksette alle nye anbefalinger eller pålegg fra luftfartsmyndighetene eller flyprodusenten.

«Selskapet er i tett dialog med luftfartsmyndighetene og Boeing, og følger deres anbefalinger og instrukser», heter det i meldingen, der selskapet også bedyrer at de vil gjøre «sitt ytterste» for å ivareta kunder som blir berørt.

– Når luftfartsmyndighetene gir råd om dette følger vi naturligvis deres anbefaling. Vi beklager til passasjerer som blir berørt av dette, men sikkerheten til våre passasjerer og ansatte kommer alltid først, sier Hesthammer.

Situasjonen rundt denne flytypen påvirker flytrafikken i hele Europa. Storbritannia har stengt luftrommet for slike fly.

Breaking: United Kingdom bans Boeing #737MAX 8 from its airspace, grounding TUI and Norwegian Air aircraft. pic.twitter.com/CSjBcbi3CF

MAX-krisen ble utløst av at en Boeing 737 MAX 8-maskin tilhørende Ethiopian Airlines styrtet på vei til Nairobi søndag. Alle de 157 mennesker om bord mistet livet.

Aksjen stupte

Da Norwegian meldte at de setter sine Max-fly på bakken, stupte aksjen ned flere prosent i løpet av få minutter, melder NTB.

– Aksjen gikk ned med 2 prosent rett etter at Norwegian meldte dette. Nå er den nede med 6 prosent og den kommer til å falle ytterligere, sier kommunikasjonssjef Geir Harald Aase ved Oslo Børs til NTB litt etter klokken 14.30 tirsdag ettermiddag.

Kort tid etter hadde aksjen falt over 9 prosent.

– Det er en merkbar kurseffekt og vi venter at den faller ytterligere, sier han.

Norwegian har mer enn 110 Boeing 737-800 i flåten. Disse vil ikke bli berørt. Det blir heller ikke selskapets Dreamlinere.

Powered by Labrador CMS