Anita Krohn Traaseth.

Terje Pedersen / NTB scanpix

3 råd til unge kvinner som vil bli ledere

Publisert: 14. november 2019 kl 14.42
Oppdatert: 14. november 2019 kl 15.14

Anita Krohn Traaseth, tidligere leder i Innovasjon Norge og Hewlett-Packard Norge, har i sin spalte i Aftenposten gitt råd til unge kvinner med lederambisjoner.

Dette er overskriftene for tre av de tingene hun mener du som er ung kvinne ikke bør gjøre:

  • Gi deg på mellomledernivå. Dette ledernivået kan ta motet fra de fleste, konstaterer Traaseth. Du føler deg ofte utilstrekkelig, men her er det mye å lære. Fra det å delegere og håndtere stress til å jobbe med og gjennom kolleger.

  • Ta mest ansvar på hjemmebane. Det er ingen bærekraftig strategi å skulle være adm.dir. både på jobb og hjemme.

  • La være å søke en lederjobb fordi du ikke kan levere på alt de ber om i jobbeskrivelsen. Ingen kan det, mener Traaseth. Arbeidsgiverenes ønskelister lages for å si noe om hva stillingen innebærer. Når de vet hva du kan levere på, kan de sikre at andre rundt deg kan levere på resten.

Det var disse rådene som førte til at spesialist i klinisk barn- og ungdomdpsykiatri Eystein Victor Våpenstad sendte inn kronikken «Overklassens omsorgssvik» til NRK.

Våpenstad hevdet at det var skremmende at en kjent næringslivsleder oppfordret til omsorgssvik. I kronikken var det flere beskrivelser som Traaseth omtalte som «til dels grove personbeskyldninger».

Kronikken ble senere trukket, og NRK beklaget at den var blitt publisert.

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no