Ledelse

Aleris Sykehus og Røntgen Norge har hovedkontor på Frogner i Oslo.

Aleris selges for 2,6 milliarder

Investeringsselskapet Triton kjøper det skandinaviske private helseforetaket Aleris. Pris: 2,6 milliarder.

Publisert Sist oppdatert

Oppkjøpet gjelder omkring 100 sykehus- og røntgenvirksomheter i Norge, Sverige og Danmark med tilsammen 3300 medarbeidere og omsetning på 4,4 milliarder svenske kroner.

Triton ser gode muligheter til å videreutvikle Aleris i et skandinavisk marked med stadig økende etterspørsel etter private helsetjenester, skriver Aleris i en pressemelding.

Foto Administrerende direktør i Aleris Norge, Mia Grundstrøm.

Mia Grundstrøm, administrerende direktør i Aleris Norge, kommenterer salget slik:
– Overgangen til nye eiere betyr nye muligheter for oss i Aleris og for våre pasienter. Triton har nyttig ekspertise og erfaring, mens Aleris har topp medisinsk kompetanse og dyktige medarbeidere innen en rekke medisinske disipliner.

– Fremover skal vi nå ut til enda flere av dem som trenger vårt medisinskfaglige tilbud og gode service. Eierskiftet vil gi fornyet inspirasjon i vårt arbeid med å bygge videre på Norges ledende private helseforetak, sier Grundstrøm i pressemeldingen.

Største private

Aleris er Norges største private helseforetak med sykehus, medisinske sentre og røntgenavdelinger over hele Norge, fra Tromsø i nord til Lillesand i sør. Helseforetaket tilbyr diagnostikk og behandling innenfor en rekke medisinske fagområder, både på vegne av det offentlige og til private pasienter.

I Norge har Aleris 1100 medarbeidere. Aleris omsetter i Norge for 1,5 milliarder i året.

Triton er et investeringsselskap som i dag eier 38 virksomheter med til sammen 73.000
medarbeidere.

– Vår oppgave blir nå å gi Aleris’ kompetente medarbeidere og ledelse de beste forutsetninger for å fortsette utviklingen av Skandinavias ledende private helseforetak, sier Peder Prahl, direktør i Triton.

I hardt vær

Aleris har i det siste året vært i hardt vær her i Norge, etter at flere tidligere medarbeidere har saksøkt selskapet for omfattende brudd på arbeidsmiljøloven.

Fagforbundet mener å kunne dokumentere arbeidsuker på 70-120 timer og vakter på 14 timer. I mange tilfeller har arbeidstakerne vært flere døgn i strekk på arbeid uten mulighet for hvile, slik loven krever.

Ved å behandle medarbeiderne som selvstendig næringsdrivende «konsulenter», og ikke ansatte, har selskapet spart utgifter til overtid, sykelønn og pensjon for medarbeiderne, samtidig som de har unnlatt å betale arbeidsgiveravgift til det offentlige. Dette har også fått flere politikere til å reagere sterkt.

Wallenberg-familien selger seg helt ut

Aleris solgte tidligere i år Aleris Omsorg til helsegiganten Ameba, skriver Dagens Næringsliv. Ameba er også eid av Triton, så dermed er hele det tidligere Aleris-systemet igjen under samme eier. Prisen for herligheten er 2,6 milliarder kroner, skriver DN.

Patricia Industries (Investor AB, der den svenske Wallenberg-familien har aksjemajoritet), selger seg dermed hel ut av Aleris etter 10 år som eiere. Eierskiftet forutsetter behandling av konkurransemyndighetene. Hvor lang tid dette vil ta, er ikke klart, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS