Frank Vang-Jensen (51) begynte i Nordea i 2017 som leder for Personal Banking Danmark og Country Senior Executive for Nordea i Danmark.

Foto

Nordea.

Frank Vang-Jensen er ny konsernsjef i Nordea

Publisert: 5. september 2019 kl 08.57
Oppdatert: 5. september 2019 kl 08.58

Frank Vang-Jensen (51) begynte i Nordea i 2017 som leder for Personal Banking Danmark og Country Senior Executive for Nordea i Danmark.

I 2018 ble han forfremmet til leder for Personal Banking på konsernnivå og medlem av konsernledelsen.

– Vi er veldig glade for at vi har avsluttet den interne og eksterne søkeprosessen med et optimalt resultat - Frank Vang-Jensen er en erfaren fagperson som kan lede Nordea umiddelbart. Vi ser frem til å jobbe sammen med ham og fortsette reisen vår mot vekst og en bedre kundeopplevelse, sier styreleder Torbjörn Magnusson i en børsmelding.

Skape nye inntekter

Frank Vang-Jensen vil fortsette som leder for Personal Banking frem til en etterfølger er utnevnt.

Han er utdannet ved Copenhagen Business School. Utnevnelsen forutsetter godkjennelse fra myndighetene.

– Nordea har et potensial som ikke er fullt utnyttet i dag. Vi må raskt og fortløpende skape nye inntekter og øke kostnadseffektiviteten. Og vi må jobbe videre med å utvikle kundeopplevelsen. Sammen med resten av konsernledelsen og de dedikerte medarbeiderne våre er jeg overbevist om at vi kan få ut Nordeas fulle potensial, sier Frank Vang-Jensen.

Saken fortsetter under annonsen

Avtroppende konsernsjef Casper von Koskull blir værende i banken frem til 2020 for å sikre en ryddig overføring.

– Jeg har kjent Frank Vang-Jensen personlig siden 2017 og har jobbet tett sammen med ham, og jeg er overbevist om at styret har gjort det riktige valget. Frank Vang-Jensen har både de faglige og personlige kvalitetene som skal til for å ta Nordea til neste nivå, sier Casper von Koskull.

Karrieresteg
søn 20.02.2022 23:47