Ledelse

Stolt rektor: NHH-rektor Øystein Thøgersen smiler bredt over at NH/AFF klarter høyt på internasjonal rangering over lederutdanninger.

NHH med stort byks på lederutdannings-rangering

Med et byks på 8 plasser – fra 41 til 33 – kan NHH og deres tilknyttede stiftelse AFF skryte på seg å være verdensledende i etterutdanning av ledere.

Publisert Sist oppdatert

En 33. plass på Financial Times’ rangering av verdens beste lederutviklingsmiljøer gjør at NHH og AFF leverer etter- og lederutviklingsprogrammer i verdensklasse, mener NHH-rektor Øystein Thøgersen.

Etter- og lederutviklingsprogrammene ved NHH/AFF får i år dermed sitt beste resultat noensinne, i skarp konkurranse med verdens beste handelshøyskoler. Norges Handelshøyskole (NHH) har knyttet til seg lederutviklingsmiljøet i stiftelsen AFF, som blant annet står bak det anerkjente Solstad-programmet her i Norge.

16. plass i Europa

33.-plassen i verden plasserer NHH/AFF-programmene på 16. plass i Europa, også dette tidenes beste resultat. FT rangerer totalt 80 handelshøyskoler på sin liste.

– At NHH og AFF i år får 33. plass i rangeringen av eliteinstitusjoner verden over, er fantastisk. Sammen med Stockholm School of Economics, markerer vi oss sterkest blant de nordiske institusjonene, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen.

Handelshøyskolen BI ble rangert på 75. plass. Copenhagen Business School fikk 69. plass i rangeringen Executive Education – Open, som ble offentliggjort denne uken.

Det er dog et stykke opp til svenskens toppkandidat – Stockholm School of Economics ligger på 18. plass.

Åtte plasser opp

Financial Times-rangeringen er basert på en internasjonal spørreundersøkelse blant deltakere som nettopp har gjennomført et etterutdannings- eller lederutviklingsprogram. Deltakerne tar stilling til alt fra programdesign og innhold, forelesere, erfart utbytte og hvor relevante programmene er.

– Utstrakt internasjonalt samarbeid og kontinuerlig fornyelse av programmene sikrer topp relevans, hevder rektor Thøgersen, og legger til:

– Det er kjekt å se at de institusjonene vi samarbeider tett med også gjør det godt på rangeringen, blant annet HEC Paris, Antai Shanghai og Bocconi i Milano, sier Thøgersen.

Vi har vært blant de 50 beste i verden i flere år. Når vi nå rangeres på 33. plass, er det en prestasjon

Sveitsiske IMD Business School ligger stabilt i toppen i år også, sammen Stanford. University of Chicago: Booth og University of Michigan: Ross følgere på de neste plassene.

I Norden ser rangeringen slik ut:

  • Stockholm School of Economics: 18. Plass

  • NHH/AFF: 33. plass (opp fra 41. plass i fjor)

  • Aalto Universitet (Finland): 56. plass

  • Copenhagen Business School: 69. plass

  • Handelshøyskolen BI: 75. plass

– Dette er en prestasjon

– NHH og AFF går fram på alle de viktigste punktene, sier administrerende direktør i AFF, Trond Søreide.

– For oss er det særlig viktig at resultatet fra FT-rangeringen viser vår relevans og at programmene gir deltakerne ønsket utbytte, sier han.

– Vi har vært blant de 50 beste i verden i flere år. Når vi nå rangeres på 33. plass, er det en prestasjon. Våre deltakere rangerer kvaliteten på innhold svært høyt, og ikke minst: De sier at de har stort utbytte av programmene. De erfarer at dette har gitt nye ferdigheter og verktøy som er direkte overførbart og nyttige i jobben, sier AFF-direktøren.

Topp 10

Topp 10 lederutviklingsprogrammer i verden ifølge Financial Times:

1. IMD Business School (Sveits)

1. Stanford (USA)

3. University of Chicago: Booth (USA)

4. University of Michigan: Ross (USA)

5. Insead (Frankrike)

6. Iese Business School (Spania)

6. University of Oxford: Said (Storbritannia)

8. ESMT Berlin (Tyskland)

9. Columbia Business School (USA)

10. University of Pennsylvania: Wharton (USA)

Powered by Labrador CMS