Ledelse

Gründer Stian Rustad mottok prisen Up Scale Award under årets NIEC-konferanse.

Skal sette spor i USA

Med Europas første skybaserte ERP-system skal Stian Rustad markere seg i verdens støste økonomi.

Publisert Sist oppdatert

Stian Rustad er gründeren bak Europas første skybaserte ERP-system, 24SevenOffice. Fredag ble han tildelt prisen Scale Up Award for sitt gründerskap under årets NIEC-konferanse. Nå skal han ta USA med storm.

– Det er bare to-tre måneder siden vi begynte å selge, for det har vært veldig mye jobb å tilpasse systemet, men nå fungerer det. Nå gjenstår det bare utføre, selge og forbedre, sier gründeren fra Grenland som til daglig bor i New York.

ERP-systemet (Enterprise Resource Planning) samler en bedrifts funksjoner - fra HR til planlegging, salg, kundeforhold, finans og analyser, i ett.

24SevenOffice tilbyr skybasert forretningssystemer. Via tjenesten kan man skreddersy løsninger til egen bedrift med skybaserte moduler for regnskap, fakturering, CRM (Customer Relationship Management), prosjektstyring og timeregistrering, for å nevne noe.

Bedriften ble etablert i 1997, og har i dag hovedkontor i Oslo, Stockholm og New York, med i overkant av 140 ansatte. Bedriften har blant annet levert tjenester til KPMG, Telenor og PWC. Telenor selger i dag tjenesten.

Verdt 1 milliard

24SevenOffice er i dag verdt rundt 1 milliard kroner. For to og et halvt år siden valgte Rustad å pakke kofferten og flytte hele familien til USA.

– Hvorfor tror du at mange norske gründere synes det er utfordrende å starte opp i USA?

– Jeg forstår at mange nordmenn kvier seg litt for å starte opp i USA, for det er en en del ting som er vanskelig. For det første er det veldig sterk konkurranse og alt er nettverksbasert. Du må være en person som er god på å skaffe nettverk, for du kommer ikke inn en eneste dør uten å kjenne noen. Alt går på introduksjon, men fordelen er at det er en mye mer akseptert kultur for å pay it forward - hvis du prater med noen som liker deg, introduserer de deg raskt for hvem du bør snakke med. Når du først kommer inn i et nettverk, er det lett å komme videre, men det tar litt tid, sier Rustad.

Han legger til at det også er betydelig mye dyrere enn Norge.

Rustad har ingeniørutdannelse, i tillegg til å ha tatt studier i finans, europastudier og informatikk. Han har også vært med på å starte opp en rekke andre selskaper, blant annet skytjenesten NetClient.

Første prisutdeling for NIEC

Det er første gang NIEC (Norwegian International Entrepreneur Conferance) deler ut pris til entreprenører som har utmerket seg.

– Vi valgte Stain Rustad til vinner av prisen fordi han er den mest spennende entreprenøren nå om dagen. Han eier ca 25 prosent ac 24SevenOffice som opererer i Norge og Skandinavia med 105 millioner kroner i omsetningen, samtidig som han gjør en virkelig storsatsning i Amerika og bygger opp en milliardomsetning der. Vi mener han har valgt å gå den riktige veien og kan være til stor inspirasjon for andre, sier NIEC-arrangør, Kristian Aartun.

Pris til tysk tungvekter

Den andre prisen gikk til tyske Michael Haentjes som er grunnlegger av det Hamburg-baserte medieselskapet Edel. Haentjes er opprinnelig musikklærer og startet Edel i 1986 som en liten familiebedrift. Edel opererer med mindre publiserings- og plateselskap.

Foto Pris nummer to gikk til gründeren bak det tyske selskapet Edel, Michael Haentjes. (Foto: Ine Schwebs)

Haentjes benyttet prisoverrekkelsen til å påpeke at det finnes mye viktigere ting i livet enn entreprenørskap.

– Spør du meg, så finnes det veldig mange viktigere ting i livet enn business. Det er utrolig viktig å huske på, sier Haentjes som akkurat har overlatt selskapet til sønnen sin og selv tatt steget ned fra topplederrollen til fordel for pensjonisttilværelsen.

– Du kan være veldig lykkelig uten business-suksess. Penger er viktig, men det viktigste er å være lykkelig i sitt eget liv, med familie og hobbyer og livet fra dag til dag, sier han, sier han.

Powered by Labrador CMS