Administrerende direktør i SJ Norge fra 15. januar, Sverre Høven.

Foto

SJ Norge.

Togselskapet SJ Norge ansetter direktør i selskapet

Publisert: 28. november 2019 kl 13.54
Oppdatert: 28. november 2019 kl 13.55

Sverre Høven kommer fra arbeidsgiverforeningen Spekter hvor han siden 2017 har vært direktør for sektorpolitikk.

Han har lang erfaring fra ulike lederroller i Flytoget AS, og har også bred ledererfaring fra både offentlige og private virksomheter.

– Det er med stor glede vi kan offentliggjøre at Sverre har sagt ja til å lede SJ Norge AS, og vi er veldig fornøyde med at han valgte å ta denne enestående utfordringen sammen med oss, sier Berit Kjøll, styreleder i SJ Norge AS.

Hun er spesielt fornøyd med å ha funnet en leder med unik kombinasjon av kunnskap om norsk jernbane, kundeopplevelser og det sektorarbeidspolitiske feltet.

– Alle områder er like viktige for at vi fremover skal lykkes i oppdraget vi har blitt tildelt av Jernbanedirektoratet.

– Kundefokuset er viktig for meg

– Dette i kombinasjon med det grønne skiftet og SJ Sveriges erfaring med digitalisering av hele reiseopplevelsen, gjør meg sikker på at dette blir en suksess, sier Sverre Høven.

Saken fortsetter under annonsen

– Å ha slike tydelige mål i hverdagen gir meg energi, og det blir et privelegium å få lede en organisasjon som SJ Norge. Vi står nå foran en spennede periode frem til trafikkstart 7. juni. Vi er allerede på god vei i arbeidet og er sikre på at vi skal kunne levere fra dag én.

– Jeg ser spesielt frem til å bli kjent alle de menneskene som blir en del av av SJ Norge i forbindelse med virksomhetsoverdragelsentagelsen 7. juni 2020.

– Medarbeiderne som blir en del av SJ Norge fra trafikkstart har høy kompetanse og er dyktige folk. Som medarbeidere i norsk jernbane er de også kulturbærere, og jeg er stolt og ydmyk over å få lede et selskap som vil bestå av slike folk.

Sverre Høven tiltrer stillingen 15. januar 2020.

Karrieresteg
søn 20.02.2022 23:47