Ledelse

Øyvind Husby er ny administrerende direktør i IKT-Norge.

Øyvind Husby erstatter Heidi Austlid som toppsjef i IKT Norge

– Jeg er ydmyk for oppgaven og ambisiøs på vegne av bransjen, sier Øyvind Husby som i dag er direktør for samfunnskontakt i Telia.

Publisert Sist oppdatert

Øyvind Husby tar over direktørjobben etter Heidi Austlid som går til stillingen som administrerende direktør i Den norske Forleggerforening.

Husby er utdannet siviløkonom og har jobbet i telecombransjen i over 20 år. Han har erfaring fra både internasjonale konsern, mellomstore bedrifter og start-ups med både finansielle og industrielle eiere.

Han har hatt en rekke styreverv, blant disse er styreleder i Kabel Norge, styreleder i Virke IKT og styremedlem i Virke Kunnskap og Teknologi:

– Jeg gleder meg til å bli en del av laget til IKT-Norge, og sammen med styret, medlemmene og norske myndigheter sikre rammebetingelser som gjør at bransjen kan spille en avgjørende rolle i de store endringene vi står overfor.

– Jeg er ydmyk for oppgaven og ambisiøs på vegne av bransjen og betydningen vi har som drivkraft til fremtidig verdiskapning og overgangen til et bærekraftig samfunn, sier han i en pressemelding.

En god lagleder

Fredrik Syversen, konstituert administrerende direktør i IKT-Norge, sier at Øyvind Husby blir en meget god lagleder for i IKT-Norge.

— Vi kjenner Øyvind Husby gjennom hans mangeårige virke i ekom-bransjen, og er svært fornøyde med at han skal lede arbeidet med å styrke rammebetingelsene for det digitale næringslivet.

— Styret i IKT-Norge er svært tilfredse med å få ansette en så erfaren og dyktig leder som Øyvind Husby til å lede virksomheten framover. Husby har en sjelden kombinasjon av tung industrikompetanse fra sektoren, sterkt samfunnsengasjement og dyp teknologiforståelse, sier styreleder i IKT-Norge, Toril Nag.

Styrelederen forteller at interessen for stillingen som administrerende direktør i IKT-Norge var svært stor. - Vi har hatt en omfattende prosess, men med valget av Husby og hans inngående forståelse for arbeidet som skal gjøres, er vi sikre på at dette er rette person.

— Husby har erfaring fra både store virksomheter og startups, og et brennende engasjement for rammebetingelsene for teknologivirksomheter i bred forstand. Vi i styret ser fram til et godt samarbeid med Øyvind Husby, sier Toril Nag.

Karrieresteg

Powered by Labrador CMS