Ledelse

Econa-leder Nina Riibe og påtroppende sjeføkonom Tore Vamraak.

Tore Vamraak går til Econa

Econa styrker sitt samfunnspolitiske arbeid og ansetter sin første sjeføkonom.

Publisert Sist oppdatert

Tore Vamraak kommer fra stillingen som Associate partner i McKinsey & Company og har tidligere blant annet vært statssekretær i Finansdepartementet og ved Statsministerens kontor.

– Rollen som sjeføkonom er ny for oss, men et naturlig steg i utviklingen. Tore Vamraak er perfekt for jobben med sterk faglig bakgrunn og sin erfaring fra politikken. Econa har et ansvar for å formidle økonomifaget og betydningen av faget for samfunnsutviklingen. Det er derfor naturlig at Econa tar en tydeligere rolle, sier Nina Riibe. Hun mener samfunnsdebatten trenger flere stemmer som tar utgangspunkt i fag og forskning.

Den nye rollen som sjeføkonom er som skreddersydd for Tore Vamraak. Tore er tidligere statssekretær ved Statsministerens kontor (SMK) og i Finansdepartementet. Han har jobbet i NBIM i Oslo og New York og kommer nå fra stillingen som associate partner i McKinsey & Company. Tore er siviløkonom fra NHH, hvor han gikk ut som tidenes yngste.

– Jeg er glad for Econas offensive satsning, og gleder meg til å bringe økonomenes perspektiver ut i samfunnsdebatten. Da er det naturlig å starte med å se på effekten av covid-19 og krisepakkene, påpeker Vamraak.

Foto 15 år gamle Tore Vamraak ble innskrevet til siviløkonomistudiet ved Norges Handelshøyskole i Bergen. (NTB-foto: Marit Hommedal)SKOLELIV /

– Det har vært bra og nødvendig med krisepakker for å redde arbeidsplasser, men nå må vi rette blikket fremover. Nye tiltakspakker må ha fokus på hva vi skal leve av i fremtiden. Det må lønne seg å skape arbeidsplasser som skaper verdier for samfunnet, det vil bare bli viktigere i årene som kommer, sier den nye sjeføkonomen.

Econa er interesse- og arbeidstakerorganisasjonen for masterutdannede innen økonomisk-administrative fag og har mer enn 24.000 medlemmer. Ved siden av å skape verdi for medlemmene skal Econa vise medlemmenes verdi for samfunnet og økonomifagets betydning for samfunnet.

Tore Vamraak tiltrer 1. september.

Tore Vamraaks arbeidserfaring

2018 – Associate partner, McKinsey & Company

2015 – 2018 Statssekretær, Finansdepartementet

2013 – 2015 Statssekretær, Statsministerens kontor

2010 – 2013 Finanspolitisk rådgiver, Høyres stortingsgruppe

2007 – 2010 Portfolio Manager, Norges Bank Investment Management

2006 – 2007 Trainee, Norges Bank Investment Management

2001 – 2006 Forsker, Forsvarets forskningsinstitutt

Powered by Labrador CMS