Ledelse

Hugo Kjelseth (styreleder), Asle Tjøtta, Kari Lindevik (fungerende Daglig leder), Kristian Jæger, Thor-Erik Stenberg og Helle Visjø.

Ansatte egen styreleder i ny jobb som sjef

Tok deretter over som styreleder selv.

Publisert Sist oppdatert

Kari Lindevik søkte og fikk jobben som daglig leder i Divisjonsforeningen, en interesseorganisasjonen for fotballklubbene i PostNord-ligaen og Tippeligaen med 95 medlemsklubber.

Men da hun fikk jobben var hun styreleder i organisasjonen.

Nestleder Hugo Kjelseth ansatte henne. Nå er han den nye styrelederen.

Ifølge VG markedsførte samtidig Kjelseth at hans eget rekrutteringsfirma (hvor han selv er eneste ansatte) bisto med rekrutteringen.

Flere av medlemsklubbene skal ha reagert på den spesielle sjongleringen mellom posisjonene.

VG har spurt om Lindevik burde gått av som styreleder da hun søkte jobben.

– I ettertid ser vi at det kanskje hadde vært enda mer ryddig. Vi tenkte rett og slett ikke over det, og og med at det ikke var hun som håndterte det, og at vci som tok oss av det, selvfølgelig opptrådte ryddig og profesjonelt med tanke på prosessen, sier Kjelseth til avisen.

Kjelseth ser ingen habilitetsproblemer i at han var med på å ansatte sin egen styreleder.

Espen Nystuen, daglig leder i 2. divisjonsklubben Kongsvinger sier til VG at en styreleder bør forstå at hun ikke søker på en jobb der hun har hyret personer fra sitt eget styre til å kjøpe ansettelsesprosessen, og samtidig blir sittende.

– Hun har satt sitt eget styre i en håpløs situasjon. Nestleder og resten av styret må i så tilfelle forstå at de er inhabile i en ansettelsesprosess, sier han til VG.

Powered by Labrador CMS