Ledelse

Det er lov å innrømme at det er ting du ikke vet, og det er viktig å alltid gi et presist bilde av hvordan bedriften faktisk gjør det.

Kombiner disse lederstilene for å trygge ansatte i usikre tider

Evnen til å veksle mellom lederstiler og finne den rette tilnærmingen vil være avgjørende når selskapet står overfor usikkerhet og medarbeiderne trenger stødig lederskap.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Et av de mest verdifulle talentene en leder kan ha, er evnen til å stå støtt og være et eksempel til etterfølgelse for andre i motgangstider.

På Randstads blogg Workforce 360 skriver selskapet om hvilke ting du kan gjøre for å lede arbeidsstyrken og holde medarbeiderne informert og produktive, også i tøffe tider.

Uansett hvilke hindringer du vil møte, er det alltid best med fullstendig ærlighet og åpenhet overfor de ansatte om situasjonen selskapet er i, og den viktige rollen hver enkelt spiller for at dere skal kunne lykkes.

Det er lov å innrømme at det er ting du ikke vet, og det er viktig å alltid gi et presist bilde av hvordan bedriften faktisk gjør det.

Ledere som er åpne og direkte overfor medarbeiderne sine bidrar til å skape tillit, noe som sannsynligvis vil være avgjørende for resultatene bedriften oppnår i motgangstider.

Vær et godt eksempel

De sterkeste lederne demonstrerer i praksis de verdiene de ønsker å se hos dem som ser opp til dem. Kort sagt må du lede ved å gå foran med et godt eksempel.

En av de mest verdifulle måtene å bruke denne tilnærmingen på i usikre tider er å utstråle ro og trygghet. Du kan gjøre dette ved å:

  • Bruke et tydelig og kontrollert språk for å formidle det rette budskapet til medarbeiderne og betrygge dem

  • Etablere ritualer og praksiser som gir en følelse av struktur og harmoni

  • Unngå å stemple bestemte praksiser eller personer som ’feil’, ettersom dette kan gi opphav til negative følelser

Fleksibel lederstil

Det finnes en rekke ulike lederstiler med ulike potensielle fordeler og resultater for arbeidsstyrken og bedriften som helhet. Noen eksempler:

  • Kameratslig lederskap: Kjent på engelsk som ’affiliative leadership’. Denne lederstilen vektlegger tillit og harmoni, noe som kan gjøre at folk føler seg anerkjent og inkludert i usikre tider.

  • Coaching: En strategi som gir folk relevante og meningsfulle mål, noe som er motiverende og en drivkraft for engasjement og produktivitet.

  • Visjonær ledelse: Denne lederstilen gir folk en følelse av retning og samhold gjennom å identifisere et langsiktig mål som hele virksomheten kan jobbe mot.

Å veksle mellom disse lederstilene vil gjøre deg i stand til å gå foran med et godt eksempel og styrke de ansattes evne til å prestere maksimalt når det virkelig gjelder.

Powered by Labrador CMS