Ledelse

Mange ansatte opplever at det sosiale livet med kollegene har blitt skadelidende under koronaen, og ønsker mer kontakt og tilbakemeldinger fra lederne sine.

Dette ønsker de ansatte seg akkurat nå

Tettere kontakt og tydeligere kommunikasjon er noe av det medarbeiderne etterlyser fra lederne sine, ifølge en ny svensk undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Å holde trivselen og engasjementet til de ansatte oppe, til tross for pandemien, kan være avgjørende for å få virksomheten til å gå rundt.

Undersøkelsesbyrået Netigate har spurt om lag 3000 svenske arbeidstakere hva de ønsket seg fra sine ledere akkurat nå for å bli mer engasjerte, skriver Chef.se.

De ansattes utfordringer til lederne

Her er de fem utfordringene ledere har for 2021, ifølge svarene de fikk.

1. Styrke kontakten mellom kollegene

Flertallet av de ansatte opplever at det sosiale livet med kollegene har vært skadelidende under koronaen. Nesten tre av ti synes også at samarbeidet i teamet fungerer dårligere. En utfordring for ledere er dermed å styrke samarbeidet og fellesskapet i perioder med hjemmearbeid.

2. Motvirke stress

Bare halvparten av medarbeiderne opplevde at lederne tok stress på alvor. Dette til tross for at forskning tyder på at medarbeidere som ofte opplever stress er mer tilbøyelige til å bytte jobb og at en aktiv ledelse kan bidra til å motvirke unødvendig stress hos de ansatte.

3. Bedre kommunikasjon

Rapporten tyder på at mange ansatte ønsker seg ledere som er bedre på kommunikasjon. Nesten hver femte opplever at lederen deres ikke er god til å gi tilbakemeldinger. Om lag like mange mener lederen deres ikke er tydelig i kommunikasjonen. Og 3 av 10 opplever at internkommunikasjonen har blitt dårligere på hjemmekontor.

4. Bedre muligheter for personlig utvikling

Mange medarbeidere ønsker seg bedre muligheter for personlig og faglig utvikling i jobben. Det er spesielt mange i aldersgruppen 41-60 som etterlyser dette. Bedre muligheter til faglig påfyll og utvikling ville økt engasjementet i denne gruppa.

5. Følge opp fjernarbeidet

De ansatte opplever hjemmekontortilværelsen svært ulikt. Mens noen trives godt og er mer produktive når de jobber hjemme, har andre det motsatt. For ledere vil det være viktig å tilpasse lederskapet til ulike medarbeidere og forsikre seg om at alle har det bra og har det de trenger.

Powered by Labrador CMS