Ledelse

Andelen som bruker Instagram i jakten på nye ansatte gått opp fra 18 til 37 prosent de siste tre årene, ifølge HR-selskapet Jobvite.

Slik bruker du Instagram i jakten på ny jobb

Instagram blir stadig viktigere når virksomheter søker nye ansatte. Her er 6 måter å bli lagt merke til på.

Publisert Sist oppdatert

Selv om LinkedIn fortsatt ligger på topp over sosiale medier rekrutterere bruker til å finne nye ansatte, er bruken av Instagram på vei opp.

Ifølge en ny rapport fra HR-selskapet Jobvite har andelen som bruker Instagram i jakten på nye ansatte gått opp fra 18 til 37 prosent de siste tre årene. Undersøkelsen er gjort blant 800 rekrutterere i USA.

Dette handler om at arbeidsgivere ønsker å få et mer personlig inntrykk av kandidatene, sier visepresidenten i Jobvite, Kelly Lavin, til nettstedet Fast Company.com. Instagram kan gi dem en bedre forståelse av hvem personen er ved å se hvordan de presenterer seg på nett, mener han.

6 tips til jobbjakt på Instagram

Fast Company oppsummerer seks måter du kan bruke Instagram til å finne en ny jobb:

1. Gi et godt inntrykk.

Gå igjennom Instagramkontoen din og tenk på om den reflekterer hvem du er, også profesjonelt. Du trenger ikke begrense deg til jobbrelaterte poster, men heller vise at du har flere dimensjoner. Sørg for å ha en åpen konto.

2. Vis fram ferdighetene dine

Se til at kontoen din reflekterer dine verdier, ferdigheter, erfaringer og hva du oppnår profesjonelt. Har du for eksempel gjennomført en stor konferanse, sørg for å legge ut et bilde og en kommentar om hvor bra det gikk.

3. Undersøk arbeidsgiveren

Du kan få et inntrykk av organisasjonen du sikter deg inn mot ved å følge deres konto på Instagram. Der ser du hvordan de presenterer seg selv og kan noen ganger få et inntrykk av lokaler, arbeidsmiljø, ansatte og verdier.

4. Interagér med arbeidsgiver

Ved å kommentere og like poster fra selskapet du sikter deg inn mot, kan du oppnå å bli lagt merke til. Ikke overdriv dette, men ved å iblant legge inn relevante kommentarer kan du vise fram din innsikt og interesse overfor medarbeidere i selskapet.

5. Ta i bruk relevante emneknagger

Søk opp emneknagger som hjelper deg å finne aktuelle selskaper og poster, som #ledigstilling, #jobb, aktuelle stillingstitler eller fagområdet du leter etter. Og når du følger drømmearbeidsgiveren, noter hvilke emneknagger de bruker og ta i bruk de samme.

6. La algoritmene jobbe for deg

Jo mer du følger bestemte typer selskaper, jo mer vil Instagram hjelpe deg. Du vil få forslag til lignende selskaper og kunne følge med på hva som skjer i bransjen.

Powered by Labrador CMS