Ledelse

De fleste av oss havner et sted midt i mellom – og er verken introverte eller ekstroverte. Det betyr at du mest sannsynlig er ambivert. Dette er den mest vanlige personlighetstypen.

Slik leder du møter for ambiverte, ekstroverte og introverte

Det er viktig å tilpasse møtekulturen til alle personlighetstypene som finnes på arbeidsplassen. Her får du fire tips.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. De fleste arbeidstakere vil ikke kunne plasseres i den ene eller andre boksen når vi snakker om ekstroverte, introverte eller mellomtingen – ambiverte.

Folk befinner seg som oftest ikke i ytterkantene, men noen lener seg mer mot det ene eller det andre.

Ekstroverte personer høster ofte energi og motivasjon fra å ha mye sosial kontakt. De beskrives som varme, pratsomme, entusiastiske, vennlige og liker å være i sentrum, skriver Forbes.

Disse personlighetstypene er aktive i møter, snakker med stor selvsikkerhet og deltar i gruppeaktiviteter. De er fleksible, tilpasningsdyktige og spontane i møte med problemer.

I den andre enden av skalaen finner vi introverte. De som lener seg mer mot denne siden av spekteret, trenger alenetid for å lade batteriene og samle energi.

De foretrekker å observere framfor å snakke, og er gjerne mer selvbevisste. Introverte er mer reserverte, foretrekker mindre grupper og færre interaksjoner. De åpner seg saktere og foretrekker dype samtaler i stedet for småprat.

Både introvert og ekstrovert

De fleste av oss havner et sted midt i mellom – og er verken introverte eller ekstroverte. Det betyr at du mest sannsynlig er ambivert. Dette er den mest vanlige personlighetstypen.

Disse menneskene er mer selvsikre, entusiastiske, empatiske og stabile. De trives i søkelyset i sosiale situasjoner, men nyter også alenetid.

Ambiverte personer er naturlige, dyktige og effektive kommunikatorer, men er ofte ubesluttsomme fordi de er åpne for det meste. De er komfortable med småprat, gruppesituasjoner og dype samtaler.

Powered by Labrador CMS