Ledelse

­5 måter ledere kan gjøre vanskelige samtaler enklere

Vær direkte, ærlig og oppmerksom på situasjonen. Pass på å separere fakta fra følelser.

Publisert Sist oppdatert

Lest om ledelse. Ledere forsterker problemer dersom de velger å usette de vanskelige samtalene.

Å late som om problemet ikke eksisterer eller å håpe på at den dårligere oppførselen forsvinner av seg selv, er ikke bare et tegn på dårlig ledelse. Det er idiotisk.

Gode ledere tar de tøffe samtalene og forstår at problemer ikke løser seg selv. Konflikter som omhandler enkeltmennesker, etikk, kompetanse og relasjoner forsvinner ikke. De ødelegger moralen på en arbeidsplass og river ned tilliten til sjefen.

Magasinet Inc. har laget en liste med fem punkter ledere bør tenke over før de går løs på de vanskelige samtalene.

1. Vær tydelig og transparent

Vær direkte og forklar hva møtet dreier seg om med en gang. Si at din hensikt er ikke å gjøre deg som ansatt forlegen eller å ydmyke deg. Ledernes intensjon er å samle fakta og finne en løsning. Be den ansatte forklare nøyaktig hva som skjedde.

2. Velg møtested med omhu

Hvis det er en alvorlig situasjon som har oppstått, bør samtalen foregå på et seriøst sted. Ikke på slutten av et møte eller parkeringsplassen. Ledere har muligheten til å sette tonen for samtalen ved å velge riktig møtested.

3. Separer fakta fra følelser

Relasjonene dine til de ansatte kan forstyrre evnen din til å se situasjonen på en objektiv måte. Du kan bekymre deg for vedkommendes familie eller hvorvidt til avgjørelse vil påvirke den ansattes mulighet til å betale regningene sine.

Husk på at den ansattes handlinger førte til denne samtalen. Det er greit å tenke på personlige relasjoner, men husk at dette er en profesjonell situasjon. Du må skille det vanskelige i situasjonen fra hva som er det riktige å gjøre i denne situasjonen.

4. Øv deg

For å styrke selvtilliten din, kan du øve deg på en vanskelig samtale sammen med en du er fortrolig med. Det kan være din finansdirektør, et styremedlem eller en investor. Vanskeligere samtaler forbedres når du gjentar dem. Selv de mest erfarne lederne må jobbe med bøying, tone og ordvalg.

5. Trykk av avtrekkeren

Når du har samlet all fakta, er det viktig å ta en avgjørelse. Mange ledere utsetter det uunngåelige. Nesten alle angrer på at de ikke sparket noen tidligere.

Powered by Labrador CMS