Ledelse

Illustrasjonsfoto.

Fylkestopp i KrF trekker seg etter Ukraina-utsagn

Nestleder Daniel Myhren Hovind i Trøndelag KrF trekker seg etter et Facebook-innlegg der han skrev at Ukraina vil «skape et blodbad for å skaffe sympati».

Publisert Sist oppdatert

– Det gikk ikke an å kombinere de standpunktene og fortsette som nestleder, sier fylkesleder Geirmund Lykke til Adresseavisen om Hovinds Ukraina-analyse. Også andre profilerte KrF-ere reagerte på innlegget.

Også meddelelsen om at han gir seg som fylkesnestleder publiserte Hovind på Facebook. Han skriver at han opplever samarbeidsproblemer med fylkeslederen og fikk «krav om å sensurere meg selv, eller trekke meg». Hovind har ikke ønsket å komme med noen nærmere kommentar til avisen. Han fortsetter i vervene sine i ungdomspartiet KrFU og i Melhus KrF.

I det opprinnelige innlegget sitt skrev han også at «Russland er presset opp i et hjørne» av Nato og kalte Ukraina et «vestlig marionettregime». I et intervju med Adresseavisen har han senere bekreftet og utdypet standpunktene sine.

Partileder Olaug Bollestad var blant dem som reagerte på det opprinnelige innlegget. I et intervju gjentok hun partiets standpunkt.

– Vi er krystallklare i vårt syn. KrF fordømmer Putins angrep på Ukraina. Putin ene og alene har ansvaret for invaderingen av Ukraina. Vi er nå vitne til grusomme scener i Ukraina, sa Bollestad til avisen.

Powered by Labrador CMS