Ledelse

Håkon Volldal tar over som administrerende direktør i Nel.

Q-Free-sjef Håkon Volldal tar over som Nel-sjef

Jon André Løkke går av som toppsjef i hydrogenselskapet Nel, men blir værende som styremedlem i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Nel-styret kunngjorde denne uken at Håkon Volldal tar over som ny administrerende direktør i selskapet etter Jon André Løkke.

– Vi er sikre på at Håkon, sammen med selskapets ledergruppe, er en meget god kandidat til å lede Nel fremover, sier Ole Enger, styreleder i Nel i en melding.

Samtidig benytter styret anledningen til å uttrykke sin oppriktige takknemlighet til Jon André Løkke for hans bidrag de siste seks årene.

– Utviklingen i selskapets markedsverdi, markedsposisjon og organisatoriske styrke under hans periode som administrerende direktør har vært dyptgripende, fortsatte Enger.

Blir styremedlem

Volldal forventes å tiltre stillingen ved utgangen av andre kvartal 2022, og Løkke fortsetter som administrerende direktør inntil nevnte tidspunkt.

Selskapets valgkomité ønsker å foreslå for den årlige generalforsamlingen i april 2022, at Jon André Løkke velges som styremedlem i Nel ASA, med virkning fra det tidspunkt konsernsjef-overgangen trer i kraft.

– Jeg har fulgt Nels utvikling de siste årene med interesse og beundring. Selskapet er teknologiledende og har etablert en attraktiv posisjon i et raskt voksende marked.

– For meg er dette essensielt for global suksess og jeg ser frem til å bidra til Nels videre vekst i en bransje med enormt potensial for verdiskaping og avkarbonisering, sier Håkon Volldal.

Mer fleksibilitet

– Det har vært en glede å være administrerende direktør de siste seks årene, og å jobbe med hele Nel-teamet for å utvikle et verdensledende hydrogenteknologiselskapet.

– Selskapet har en bunnsolid plattform for forventet vekst og ekspansjon. Arvefølgen er planlagt tett med styret, kommer til rett tid etter åpningen av Herøya-anlegget vårt, og gir meg noe mer fleksibilitet i livet, sier Jon André Løkke.

Som foreskrevet av de løpende forpliktelsene for børsnoterte selskaper, opplyser selskapet at Volldal vil bli tildelt 500.000 opsjoner på hver av første, andre og tredje årsdagen for oppstartdatoen.

Hver opsjon opptjenes etter tre års tildeling og kan, med forbehold om fortsatt ansettelse, utøves over en toårsperiode deretter.

Hver opsjon gir ham rett til å erverve én ny aksje i selskapet til en utøvelseskurs lik børskursen på tildelingsdatoen pluss 10 prosent.

Det er implementert et maksimalt resultatnivå som begrenser akkumulert resultat for alle opsjoner til 25 millioner kroner, og til 30 kroner per opsjon.

Powered by Labrador CMS