Fotballpresident Lise Klaveness talte FIFA midt imot under kongressen i Qatar torsdag. 

Foto

Photo/Hassan Ammar

Står for sine ord: Ikke redd for «det problematiske»

Publisert: 1. april 2022 kl 09.34
Oppdatert: 1. april 2022 kl 09.40

Torsdag formiddag gikk Norges nye fotballpresident Lise Klaveness på talerstolen på FIFA-kongressen, og tok et kraftig oppgjør med FIFA og tildelingen av fotball-VM til Qatar.

− Vi kan ikke ignorere ropene om endring. FIFA må opptre som en rollemodell. Tildelingen av VM skjedde på en uakseptabel måte. Menneskerettigheter, likestilling, demokrati og fotballens kjerneverdier – var ikke i startelleveren før mange år senere, sa hun i løpet av de seks minuttene innlegget varte.

Klaveness har fått massiv støtte «på hjemmebane» for sitt innlegg, og ble i løpet av gårsdagen hyllet av hele det norske kommentatorkorpset. I sosial medier har hun allerede opparbeidet seg legendestatus. Også i utlandet skapte talen oppmerksomhet, og talen er møtt med både applaus og kritikk – men den ferske fotballpresidenten fra Norge vet nå de fleste fotballbyråkratene i dag hvem er.

Dagens Perspektiv lager et portrettintervju med Klaveness da hun fikk sin første lederjobb i Fotballforbundet, som elitedirektør. Der ga hun tydelig uttrykk for at «man som leder er nødt til å omfavne det problematiske».

Les hele intervjuet med Lise Klaveness i saken under. Den er nå gjort gratis tilgjengelig for våre lesere.

 

Saken fortsetter under annonsen