Foto

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil legge fram et budskap om at Norge må sikre det norske kraftsystemet når han mandag møter den tyske statsministeren i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Støre: Ikke eksport av strøm uten vilkår til Europa

Publisert: 15. august 2022 kl 08.15
Oppdatert: 15. august 2022 kl 08.15

­Støre vil møte Tysklands statsminister Olaf Scholz sammen med statsministrene fra de andre nordiske landene. Der vil Støre legge fram et budskap om at Norge kan komme til å kutte den norske strømeksporten til kontinentet, skriver Aftenposten.

– Hvert land må ta ansvar for at kraftsystemet deres holder, sier Støre til avisen.

– Vi har ansvar for integriteten i det norske kraftsystemet. Det er derfor vi nå sier at vi må sikre fyllingsgraden i våre vannmagasiner, sier han videre.

Tidligere har Støre sagt regjeringen ikke vil gripe inn for å regulere eksporten av norsk strøm til Europa. Regjeringen har sagt at den fryktet mottiltak og at Norge ville bli nektet å kjøpe utenlandsk kraft dersom norsk strømeksport ble regulert.

Men i begynnelsen av august varslet olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) at regjeringen ser på en ordning der strømeksporten reduseres automatisk hvis magasinfyllingen går under et gitt nivå.

Støre sier nå han skal ha blitt møtt med forståelse for den nye norske linjen.

Saken fortsetter under annonsen