Ledelse

Ta ordet i forsamlinger dersom ambisjonen din er å bli leder.

Ta ordet og snakk lenge dersom du ønsker å bli leder

Kvaliteten på det du sier, er derimot ikke så viktig.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. En nyere studie fra the University of New York demonstrerer at de som snakker mest i gruppen, som regel ender opp som ledere.

BI Review har omtalt studien hvor forskerne finner at kvantitet i ordbruk har en sterk effekt på lederseleksjon, også etter at man har kontrollert for kjønn, alder, intelligens og personlighet.

Kvaliteten på ordene har derimot liten eller ingen effekt. Det viser seg altså at veien til lederrollen går gjennom babling.

Førsteamanuensis Mads Nordmo Arnestad ved Institutt for ledelse og organisasjon skriver i et innlegg at dersom du har lyst til å bli leder, må du ta ordet.

– Det du sier, trenger ikke være så smart, men du må åpne munnen din og dele tankene dine, ofte og lenge. På denne måten signaliserer du at du bryr deg, og at du har tro på deg selv og dine egne ideer, skriver han.

Kan bli for mye snakking

Den like gyldige implikasjonen er at dersom du jobber med å selektere ledere, må du forsøke å redusere denne effekten.

– Å ofte ta ordet i forsamlingen, indikerer ikke bare at man bryr seg, det kan også være symptomatisk for skråsikre individer som elsker sin egen stemme, som ikke gjenkjenner hvilke tema de vet mye og lite om, og ikke orker å høre på andre. Dette er ikke gode lederkvaliteter, skriver han.

Powered by Labrador CMS