Foto

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har innført en regel blant partiets stortingsrepresentanter som instruerer dem om å legge på røret hvis noen fra et PR-byrå ringer dem. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

Vedum: Ikke ta telefonen hvis det ringer fra et PR-byrå

Publisert: 24. mai 2022 kl 08.43
Oppdatert: 24. mai 2022 kl 08.44

Til nød kan de ta telefonen for å gi beskjed om at de ikke ønsker å snakke med dem, skriver Klassekampen.

– Vi skal si nei til alle forespørsler fra PR-bransjen om kontakt eller møter. Dersom Tokke kommune eller en eller annen bedrift vil ha tak i oss, så får de heller gjøre jobben selv, sier Vedum til avisa.

Han har ingen motforestillinger mot å be partiets stortingsrepresentanter om å bare legge på røret ved slike oppringninger.

– Jeg vil at folk skal oppleve det som en ulempe å bruke PR-bransjen om du for eksempel vil ha kontakt med finansministeren. Vi vil svekke markedsverdien til disse byråene, sier han.

Vedum oppfordrer de andre partilederne til å innføre samme regel. Han mener konsulentbruken må ned og peker på at hvis en ordfører har et prosjekt som han eller hun vil ha inn på statsbudsjettet, så er det bedre å bruke partiet vedkommende er medlem i.

Han mener konsulentbruken er med på å svekke folkestyret.

Klassekampen har vært i kontakt med flere av de store byråene i PR og konsulentbransjen, som First House, Kruse Larsen og Geelmuyden Kiese, men ingen av disse ønsker å kommentere saken.

Saken fortsetter under annonsen