Ledelse

Et av funnene i Tina Sundelins doktoravhandling viser at folk som ikke får nok nattesøvn blant annet oppfattes som mer tristere, mer upålitelige og som dårligere ledere enn folk med god nattesøvn.

Ledere som sover for lite risikerer å bli oppfattet som mindre kompetente

Dette ifølge Tina Sundelin, som har skrevet doktorgrad om søvn.

Publisert Sist oppdatert

­Lest om ledelse. Det svenske bladet Chef har gjort en undersøkelse om søvn blant 1097 personer, hvorav 37 prosent er ledere, 37 prosent er mellomledere og 16 prosent er gruppeledere. En av tre ledere svarer at de ofte sover dårlig om nettene.

En femtedel av dem oppgir stor arbeidsbyrde som hovedårsak. Enda flere, hver fjerde sjef, peker på jobbrelatert stress og uro som utløsende faktorer, skriver Chef, som konkluderer at det for en stor del er lederjobben som får lederne til å ligge våkne om nettene.

Søvnvansker kan påvirke fysisk og psykisk helse, konsentrasjonsevne og i sin tur den jobben man gjør på arbeidsplassen.

Men det påvirker også hvordan andre oppfatter deg.

Tina Sundelin har skrevet doktoravhandling om søvn. Et av hennes funn viser at folk som ikke får nok nattesøvn oppfattes som mer ensomme, tristere, mer upålitelige og som dårligere ledere enn folk som sover godt om nettene.

– Ledere som sover dårlig risikerer derfor å bli oppfattet som mindre kompetente. Hvis kollegaene synes du ikke ser noe særlig ut, fordi du har sovet for lite, kan det hende de holder seg unna og unngår å prate med deg. Med det som resultat at du føler deg tilsidesatt – hele selvbildet blir lidende, sier Sundelin til Chef.

Powered by Labrador CMS