17 personer har søkt stillingen som ny teatersjef ved Det Norske Teatret i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

17 personer har søkt stillingen som ny teatersjef ved Det Norske Teatret i Oslo.

Foto

Stian Lysberg Solum / NTB

Disse vil bli teatersjef ved Det Norske Teatret

Publisert: 2. juni 2023 kl 09.30
Oppdatert: 2. juni 2023 kl 10.34

I januar ble det kjent at Erik Ulfsby gir seg som sjef på Det Norske Teatret i 2024, ett år før det tredje åremålsperioden går ut.

Nå er det klart at 17 personer har søkt stillingen som teatersjef, ti kvinner og sju menn. Tre av kandidatene er konfidensielle, skriver Det Norske Teatret i en pressemelding.

– Vi er svært fornøyd med at vi har fått så mange kvalifiserte søkere til teatersjefstillingen, sier Hilde Barstad, styreleder ved Det Norske Teatret.

På søkerlisten finner vi blant annet regissørene Kjersti Horn, Peer Arne Perez Øian og Anders T Andersen og Hans Pitzschker Henriksen, som er teatersjef i Aalborg.

Barstad sier den nye teatersjefen får en ekstra utfordring ved å lede en organisasjon som har vokst seg til å bli en av de viktigste scenekunstinstitusjonene i Norden i en periode der bevilgningene stadig blir utfordret og kundevanene endret gjennom en nesten tre år lang pandemi.

– Her må en ny teatersjef tenke offensivt, slik at Det Norske Teatret kan holde på den kunstneriske oppdriften og kraften som teateret har hatt de seineste årene, sier Barstad.

Målet er at en ny teatersjef skal være ansatt i løpet av høsten. Stillingen er et åremål på fem år.

Saken fortsetter under annonsen