Arbeidsliv

– Like ille i det offentlige

Offentlig sektor er trolig ikke bedre enn privat i forhold til ulovlig overtid. Helseforetakene bruker en halv milliard kroner på vikarer, men Sykepleierforbundet tror tallet egentlig er høyere.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har ikke grunnlag for å si at privat sektor er verre en offentlig, sier fungerende tilsynsleder Kari Ørebech i Arbeidstilsynet Akershus og Østfold til Aftenposten.

– Det er viktig at vi også ser på overtiden i stat og kommune for å være sikker på at vi har et godt arbeidsmiljø som sikrer god kvalitet på pleie- og omsorgstjenester, sier leder av Sykepleierforbundet, Lisbeth Normann.

Forbundet ber arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) om kontroll av helseforetakene i forhold til overtid. De bruker en halv milliard kroner i året på vikarer, men Normann tror det reelle omfanget er større. Hun tror likevel at bruken av ulovlig overtid er større i privat sektor.

– De kommersielle er i en helt annen divisjon fordi de skal tjene penger. De har vist at de sparer penger ved å kutte på bemanning og lønn, sier hun.

Powered by Labrador CMS