tor_arne_solbak.jpg
– «Same shit, new wrapping», sier LOs nestleder Tor-Arne Solbakken om den nye regjeringens forslag som skal gjøre det lettere å benytte midlertidige ansatte.

Mer midlertidige ansettelser

Publisert: 3. oktober 2013 kl 10.07
Oppdatert: 4. desember 2014 kl 17.08

I samarbeidsavtalen mellom de fire borgerlige partiene står det ikke mye om arbeidslivspolitikken de neste fire årene. På ett viktig område er det imidlertid stor enighet mellom partiene: Arbeidsmiljøloven skal endres så det blir enklere å ansatte folk midlertidig.

– At arbeidet er av midlertidig type er det som skal avgjøre om man kan gå til midlertidig ansettelse, sier Krfs parlamentariske leder, Hans Olav Syvertsen til Klassekampen.

Endringen skal likevel ikke være så omfattende som den var da Bondevik II-regjeringen styrte.

– Vi ønsker at private bedrifter skal ha samme mulighet til å ansette midlertidig som staten har i dag. Det er et litt mer forsiktig forslag enn Bondevik II kom med, sier Høyres Torbjørn Isaksen til avisen.

LO reagerer kraftig på forslaget:

– De åpner for bruk og kast av arbeidskraft. De prøver seg med pent innpakningspapir, men dette er «same shit, new wrapping», sier nestleder Tor-Arne Solbakken til Klassekampen.

Han mener at også statens bruk av midlertidige ansettelser må ned, og at dette forslaget i praksis er å harmonisere arbeidsmiljøloven med misbruket som allerede foregår i statlig sektor.

Saken fortsetter under annonsen

– Det blir ansatt folk midlertidig i staten på ganske bred basis, der det ikke er hjemmel for det. Det har organisasjonene i staten tatt opp mange ganger, spesielt innenfor universiteter og høyskoler, sier han til avisen.