Arbeidsliv

Nye regler, flere varslere

En ny undersøkelse fra Deloitte viser at fire av ti norske bedriftsledere sier ansatte har varslet om kritikkverdige forhold. Nye regler får noe av æren.

Publisert Sist oppdatert


1. januar trådte nye regler for varslere i kraft, og regelverket fikk masse oppmerksomhet i forbindelse med Valla/Yssen-saken.


- Er det de nye reglene som har ført til at så mange nå varsler i bedriftene?


- Det har vært mye oppmerksomhet rundt varsling og en økende tendens til at ansatte forteller om forholdene på arbeidsplassen. Det henger trolig sammen med at etikk på arbeidsplassen har vært diskutert to-tre år, mener advokat Anne Helsingeng i Deloitte advokatfirma, skriver Dagens Næringsliv.


Undersøkelsen er utført blant 2000 bedriftsledere, og viser at 44 prosent av lederne innen transport/kommunikasjon har blitt varslet, mens 43 prosent av lederne i industrien har opplevd det samme. Den laveste andelen varslere er i varehandel, som kommer ut med 35 prosent.


- Jeg er ikke overrasket at kommunikasjon ligger høyt, men i forhold til de andre bransjene er det litt små tall og de fleste ligger ganske jevnt, sier Helsingeng.


Powered by Labrador CMS