etikk og samfunnsansvar

Sats på etikk og moral

Blir selskapet du jobber i rammet av en omdømmekrise, må du regne med å bli stilt kritiske spørsmål når du søker ny jobb. Da bør du være forberedt på å snakke om etikk og moral.

Publisert Sist oppdatert

– Alle som har vært ansatt i et selskap med en omdømmekrise må være forberedt på spørsmål om forholdet i lang tid fremover. I et jobbintervju vil slike spørsmål alltid dukke opp. Da er det naturlig med en samtale om etikk og moral, sier hodejeger Rolf Kåre Nilsen i Personal utvelgelse til Finansavisen.

– Er man ytterst prinsippfast synes jeg man bør søke seg over til et annet firma i bransjen, sier hodejeger Christian Sinding i Brand Consulting, som legger til at det finnes visse grenser og at han mener den i hvert fall går ved lovbrudd.

Nilsen mener det kanskje ikke er best å rømme selskapet straks, men kanskje heller vente til at tingene har falt til ro. Men det er likevel usikkert.

– Hvis man som for eksempel mellomleder umiddelbart søker seg bort, og bruker begrunnelsen at man ikke vil jobbe et sted som bryter loven, kan det være tegne på god moral, sier han.

Powered by Labrador CMS