Ledelse

Begraver stridsøksen

Før han ble oljeminister krevde Ola Borten Moe (Sp) at Statoil skulle tilbakeselges til staten, at selskap skulle selge gass billig til industrien og gå ut av Angola. Dette gjelder ikke lenger.

Publisert Sist oppdatert

Han mener likevel ikke at dette er noen kuvending fra hans side.

– Nei, du må lese hva jeg sa. Dette er ikke vanskelig å forholde seg til, selv om det kan gi deg og andre gleden av å påpeke divergens mellom hva jeg sa for seks år siden og det jeg sier nå, sier han til Dagens Næringsliv.

– Standpunkt utvikler seg over tid. Dessuten er jeg ikke olje- og energiminister i kraft av å være meg selv. Jeg skal forvalte regjeringens olje- og energipolitikk, fortsetter han.

I 2005 ville han at staten skulle kjøpe tilbake aksjene i Statoil. Staten eier 67 prosent av aksjene i dag. Selskapet er i dag børsnotert og verdt 487 milliarder kroner.

I 2005 mente han også at det ikke var noen statlig oppgave å pumpe olje i Angola. Samme år ville han legge gass i rør i Trondheimsfjorden – for blant annet å sikre Norske Skog energi – og han ville ha Statoil til å selge gass billig til regionen. Staten skulle bestemme prisen.

Powered by Labrador CMS