Ledelse

Yngve Slyngstad, direktør for Noregs Bank Investment Management (NBIM).

Et strategisk grep

Sjefen for Statens pensjonsfond utland, Yngve Slyngstad, blir fondets nye investeringssjef med et spesielt ansvar for fondets strategiske grep og investeringer på mellomlang sikt.

Publisert Sist oppdatert

– Noen må ha det samlede overblikket. I forvaltningsselskaper er det vanlig at investeringsdirektør og administrerende direktør er samme person. Men det er ikke enkeltpersoner som tar beslutninger alene av den grunn. Det er mange personer som tar dem. Slik vil det fremdeles være, sier Slyngstad til Dagens Næringsliv.

Han varsler samtidig en kraftig satsing på analytikere. Han vil ha en stab på rundt 50 personer or å plukke fremtidens kursvinnere. Fondet er i dag på om lag 3100 milliarder kroner.

– De siste årene har vi bygget opp funksjonene for blant annet etterlevelse og kontroll. Nå er det naturlig at vi satser på investeringsavdelingene. Skal vi vite hva vi investerer i? Åpenbart. Da må vi bygge opp kompetanse og analysekapasitet. Vi må være ledende på selskapene vi investerer i og bedre enn marginalinvestoren, påpeker Slyngstad.

Powered by Labrador CMS