Ledelse

Fly og fotball for millioner

I Kjell Inge Røkkes Aker ASA bruker 65 ansatte 25 millioner kroner i året på å fly. I tillegg går det hvert år 35 millioner kroner på å sponse Molde Fotballklubb og Norges Skiforbund.

Publisert Sist oppdatert

Aker ASA har to egne fly. Men de som ikke får bruke dem, flyr også for 25 millioner kroner i året, skriver Dagens Næringsliv. Akers egne fly skal ikke uten videre kunne brukes privat.

– I den grad noen i Aker bruker flyene i privat sammenheng, må vedkommende selv dekke kostnadene, sier Akers kommunikasjonssjef, Atle Kigen.

Molde Fotballklubb har vært et datterselskap av Aker siden børsnoteringen i 2004. Dit går det mellom 15 og 20 millioner kroner i året. Like mye går til Norges Skiforbund, som Aker har en sponsoravtale med på 60 millioner kroner over fire år.

På spørsmål om det er riktig av et børsnotert selskap å bruke 35 millioner kroner på ski og fotball, sier konsernsjef Øyvind Eriksen at dette er en prioritering selskapet forventer i analysen av Aker ASA i dag og fremover, og at de ikke har opplevd en eneste kommentar på det, skriver Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS