Ledelse

Tidligere Vålerenga-manager Martin Andresen har overtatt som sjef i Skeidar og reddet firmaet fra konkurs.

Martin Andresen fikk Skeidar opp av sumpen

Etter møbelfusjonen mellom Skeidar og Living tapte selskapet fortsatt penger. Tidligere fotballtrener Martin Andresen ble kastet inn som konsernsjef, og bidro med kapital.

Publisert Sist oppdatert

Dette skjedde bare noen måneder etter at Andresen var ferdig som Vålerenga-sjef. Nå forteller han i et intervju med Dagens Næringsliv om redningsaksjonen og den brå overgangen.

– Det var ikke annet alternativ enn at vi som familie måtte på banen, sier han til avisen.

Andresen og familien er den største eieren i møbelimperiet. Hans gamle venn, Erik Moe (50) styrte butikken, men pengene rant ut av selskapet og eierne måtte stille opp med lån for å roe bankene.

– På et tidspunkt i vår var likviditeten kritisk. Vi hadde endret måten vi gjorde innkjøpene på, og det første til at vi bandt opp mer kapital enn vi var vant til, sier Andresen til avisen.

Ifølge XXL-gründer Øyvind Tiedemannsen, som sitter i styret til Skeidar Living, lyktes ikke den sittende ledelsen med å gjennomføre sammsnslåingen.

– Tallene viser at det opplagt at noe måtte gjøres, og da ble det Martin som kom inn som leder, sier han til Dagens Næringsliv.

Andresen presiserer at han fortsatt har et godt forhold til vennen, Erik Moe, som måtte fratre stillingen som konsernsjef, skriver avisen.

Powered by Labrador CMS