Norske medarbeidere igjen på topp

Publisert: 25. oktober 2013 kl 10.38
Oppdatert: 31. oktober 2013 kl 13.22

Med jevne mellomrom kommer det resultater fra spørreundersøkelser gjort av ulike organisasjoner og bedrifter som stiller spørsmål om trivsel og engasjement hos ansatte. I flere av slike internasjonale undersøkelser kommer Norge godt ut.

Les:

Norge kommer også bra ut i en ny undersøkelse fra rekrutteringsselskapet Kelly Services.

Undersøkelsen er gjort blant 122.000 arbeidstagere i Europa, Nord-Amerika og Asia/Stillehavsområdet. 3000 kom fra Norge. Resultatene fra undersøkelsen viser at Norge har de mest engasjerte medarbeiderne Europa. 46 prosent av de spurte forteller i alle fall at de er veldig engasjert og opptatt av å gjøre en jobb. I andre enden av skalaen ligger Italia, hvor kun 4 prosent sier det samme, etterfulgt av Ungarn (14 prosent) og Tyskland (19 prosent).

Dette skriver Kelly Services i en pressemelding.

Det som skaper størst engasjement og forpliktelse er interessante og utfordrende arbeidsoppgaver. 36 prosent av respondentene sier at dette er aller viktigst. Dette punktet ligger foran økt lønn og goder som følger på andreplass med 23 prosent.

Saken fortsetter under annonsen

Når de spør hva nærmeste leder kan gjøre bedre, bortsett fra å gi høyere lønn og å forfremme folk, svarer 66 prosent at de ønsker mer opplæring og trening, 45 prosent oppgir at de ønsker seg tydeligere ansvarsområder og målsetninger. 38 prosent vil ha mer gjennomsiktig kommunikasjon.

Finn ledige stillinger på lederjobb.no