Rekrutterer via sms

Publisert: 6. februar 2008 kl 09.25
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Nok en ny metode å rekruttere medarbeidere på er på markedet. Denne gangen er det bemanningsselskapet Xtra som prøver seg på en nasjonal rekrutteringskampanje via sms. En lignende kampanje ble testet på bergensere like før jul, og da kom det ifølge rekruttererne inn flere hundre meldinger fra jobbsøkere.

Prosessen starter med plakater og radioreklame, hvor folk oppfordres til å be om tilgang til ledige stillinger i området der de bor. Tilgangen oppnås Tilgangen oppnås gjennom en WAP-portal, og dersom søkeren viser interesse, tar byrået kontakt, skriver Ledernett.

- Medievanene er i endring, og det har vi tatt innover oss. Tradisjonell stillingsannonsering på papir gir ikke samme effekt som før, og derfor ønsker vi å finne mer effektive måter å få tak i folk på. Mange av de yngre menneskene vi ønsker å komme i kontakt med, reiser gjerne kollektivt og lytter på radio via mobilen, og da er det også enkelt å vise interesse via en sms, sier administrerende direktør i Xtra personell, Kristian Fæste til nettstedet.

Saken fortsetter under annonsen