138308242_dream.jpg

Sjefstrender

Publisert: 7. februar 2008 kl 09.07
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Krigen om talentene fortsetter
Talentene velger den lederen de tror kan gi dem mest utvikling og best drahjelp. Talentene vil ha handlingsrom, ansvar, morsomme arbeidsdager og gode kolleger.

Klimatrusselen preger debatten
Det forventes at arbeidsgivere iverksetter miljøtiltak. Som et hverdagstiltak kan man vurdere å kutte ned på antallet tjenestereiser.

Sosialt ansvar
Det er ikke nok å ta ansvar for miljøet, ledere skal også ta ansvar for omverdenen. Programmer for sosial ansvarlighet blomstrer opp, spår Chef. Det kan handle om å gi penger til skoler i Nepal eller om å la ungdommer på skråplanet få praktisere i bedriften.

Virtuelt og gjennomsiktig
Blogging slår an også internt i bedriftene. Det er for øvrig «riktig» å bygge visjoner i full åpenhet, med full delaktighet.

Ekte engasjement
Verdier styrer stadig flere beslutninger. Gjør ting du brenner for. Det synes, og kommer til å premieres.

Tydelig lederskap
Utviklingen går ifølge Chef i retning av at man går bort fra «alltid dialog» til å skape delaktighet når det trengs og sette ned foten når det er nødvendig. Her er imidlertid tradisjonen i Norge og Sverige forskjellig. Svensk næringsliv styrer jevnt over med langt mer dialog og enstemmighet enn norsk næringsliv.

Ha det godt
Sjelen får mer oppmerksomhet i 2008. Det blir populært å stresse ned med yoga eller meditasjon. Du kan også trene opp det som kalles «mindfulness», det vil si evnen til å være her og nå.

Saken fortsetter under annonsen

Se hele mennesket
Det er ikke bare du som skal ha det bra, det skal også medarbeiderne dine. Oppmuntr medarbeiderne til å ta vare på helsen sin. Både kropp og sjel.

Kilde: ledarna.se/Chef