sz0e885e_as_sma.jpg
– Kommunikasjon rundt sikkerhetsrapporter kan gå ut over sikkerheten, påpeker Statoils informasjonsdirektør Jannik Lindbæk.

Statoils sikkerhet står til stryk

Publisert: 12. september 2013 kl 09.59
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Torsdag kommer Statoil med en rapport om terrorangrepet mot In Amenas. Rapporten er skrevet av eksterne granskere på oppdrag fra Statoils styre. Samtidig foreligger det allerede to separate interne granskninger foretatt av internrevisjonen.

Dagens Næringsliv skriver at disse to granskningene avslører en rekke kritiske anmerkninger til Statoils generelle sikkerhetsarbeid, ikke bare i Algerie, men i en håndfull andre risikoland som er blitt spesielt vurdert.

– Det lå i granskningsmandatet at man også skulle se på sikkerhetssituasjonen mer generelt. Internrevisjonen jobbet med dette parallelt med granskningsgruppens arbeid. Dette er interne revisjonsrapporter, og de blir ikke lagt fram offentlig. Kommunikasjon rundt sikkerhetsrapporter er i seg selv vanskelig, fordi det kan gå ut over sikkerheten, sier informasjonsdirektør Jannik Lindbæk i Statoil til avisen.

Dagens Næringslivs kilder hevder at det likevel har blitt lagt fram noen foreløpige konklusjoner på et internt møte, men informasjonen skal raskt ha blitt fjernet fra konsernets intranett.

Saken fortsetter under annonsen