Ledelse

Teknologer vrakes til toppjobbene

To av tre toppsjefer er økonomer. Få teknologer når opp.

Publisert Sist oppdatert

Økonomer leder 32 av 50 store norske bedrifter, mens teknologer troner på toppen av kun 11 bedrifter, viser en oversikt utarbeidet av Teknisk Ukeblad.

Toppsjefene i Statoil, Telenor, Aker, Schibsted, Orkla og DnB NOR er alle økonomer. Det samme gjelder toppene i teknologiselskaper som Ementor, IBM og REC. Oversikten fra Teknisk Ukeblad viser at det er Norges Handelshøyskole (NHH) og Handelshøyskolen BI er hovedleverandører av toppledere til norsk næringsliv.

- Siviløkonomenes kompetanse bunner i evnen til solid finansiell analyse kombinert med strategisk tenkning. Mange sivilingeniørene ville hatt meget godt av å ta en MBA-grad nettopp for å skaffe seg denne kompetansen. En mastergrad kan bli for akademisk, sier NHH-professor Paul Gooderham til Teknisk Ukeblad.

Thorleif Enger, administrerende direktør i industriselskapet Yara International, er ikke umiddelbart enig. Han har doktorgrad i structural engineering fra Universitetet i Colorado, og savner ingen økonomisk bakgrunn. Han mener tvert imot at det er en fordel å ha en ingeniørbakgrunn i jobben som Yara-leder.

- For det første er Yara et veldig internasjonalt selskap, faktisk et av de mest internasjonale selskapene vi har i Norge. Det å være ingeniør er en god bakgrunn for å forstå virksomheten vår. Utdanningen min gir bedre muligheter for å sette meg inn i virksomheten enn om jeg hadde hatt økonomisk utdanning, sier Enger til Teknisk Ukeblad.

Yara-sjefen mener det er lettere for en med ingeniørbakgrunn å plukke opp det økonomiske, enn omvendt for en med økonomisk utdannelse. Skal man lykkes som leder, er det imidlertid helt nødvendig med sterk motivasjon, mener Enger. En annen viktig lederegenskap, er å ha en helhetsforståelse for å kunne se ting i riktig perspektiv.

- Det er viktig å prioritere riktig, og ikke minst må man være sulten etter å oppnå resultater for bedriften. Ambisjonene må hele tiden dreie seg om hva som er best for selskapet, og ønskene om personlig suksess må overskygges av dette. En slik innstilling er særdeles viktig, sier Enger til bladet.

Powered by Labrador CMS